to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 05.01.2013

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έθεσε τα ερωτήματα, οι καναλάρχες του MEGA σιωπούν

Με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέτει εκ νέου τα σοβαρά ερωτήματα που απηύθυνε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και το δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη για τους ισχυρισμούς τους περί τη λίστα λαγκάρντ και για το δάνειο που έλαβε το κανάλι. Χθες στο δελτίο του σταθμού δεν υπήρξε καμιά αναφορά στην σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και μια τουλάχιστον προβληματική απάντηση στο θέμα του δανείου.


Σάββατο 5/1/2013 


Με σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αναφέρεται στη παντελή αποσιώπηση της ανακοίνωσής του από το δελτίο του Mega το βράδυ της Παρασκευής, θέτοντας ξανά τα ερωτήματα που είχε απευθύνει προς το σταθμό και τον Γ. Πρετεντέρη. Θυμίζουμε ότι το Mega απάντησε διά της κεντρικής του παρουσιάστριας «σε διάφορα δημοσιεύματα» (δεν ανέφερε καθόλου δηλαδή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ) ισχυριζόμενο ότι έχει λάβει δάνειο μόλις 10 εκατ. ευρώ - κι αυτό ενώ μια μέρα πριν είχε ενημερώσει το Χρηματιστήριο Αθηνών ότι σύναψε ομολογιακό δάνειο 98 εκατομμυρίων!


Ολόκληρη η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ (και λίγο παρακάτω η αρχική ανακοίνωση στην οποία το Mega δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει):


«Η πολιτική συγκάλυψης εκ μέρους των μνημονιακών εταίρων και περιορισμού του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποτελεί την τελευταία μάχη υπεράσπισης ενός φαύλου πολιτικού συστήματος που εξέθρεψε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και κατέστησε τη διαπλοκή καθεστωτική δομή.



Τέλος, σε σχέση με την χθεσινή ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και την άρνησή του να παρουσιάσει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισημαίνουμε πως σε κανένα από τα ερωτήματα που θέσαμε προς το σταθμό δεν πήραμε απάντηση. Τα επαναδιατυπώνουμε: ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων; Είναι εντός της λίστας  «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού;

Όσον αφορά δε στο ύψος του δανείου τα στοιχεία που αναφέρουμε είναι από την ανακοίνωση του «Χρηματιστηρίου Αθηνών». Την ίδια, όμως, δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;»




Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα.

Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να μας απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:

- Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα; 

- Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;

- Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98εκ. ευρώ; 

- Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου  ύψους, την  έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;

Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού.


Διαβάστε επίσης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)