to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:53 | 28.06.2013

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας για την ομοφοβική επίθεση στην Πάτρα από χρυσαυγίτες

Ανακοίνωση της Επιτροπή Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ


Tη Τετάρτη 26/6 μέλη της LGBTQI (ομόφυλοι.ες, αμφι και διεμφυλικά άτομα) κοινότητας στη Πάτρα δέχτηκαν επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής στη Γούναρη , κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για την προβολή της ταινίας “milk” όπως είχε προγραμματιστεί  σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Ομάδες του Πανεπιστημίου Πατρών για την Παρασκευή .

Μετά τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, την αγαστή συνεργασία με δυνάμεις καταστολής ενάντια σε λαϊκές κινητοποιήσεις, το ξεπούλημα του αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, η Χρυσή Αυγή  μας δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο  προπηλακίζοντας  αυτή τη φορά μέλη της κοινότητας LGBTQI.

Τη στιγμή που τα φαινόμενα σεξιστικής βίας πολλαπλασιάζονται στην κοινωνία δεν υπάρχει περιθώριο για να κλείνουμε τα μάτια. Η κοινωνική περιθωριοποίηση, η βία απέναντι στους ανθρώπους με ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό,  αποτελούν αναμφίβολα εκφάνσεις ακραιφνούς κοινωνικού ρατσισμού.

Σε μία περίοδο όπου ποινικοποιείται το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα στις διαδηλώσεις , το δικαίωμα στη διαφορετικότητα , η Χρυσή Αυγή αποτελεί τον ουσιαστικό στυλοβάτη αυτής της κυβέρνησης και αυτής της πολιτικής, προωθώντας ένα κλίμα στοχοποίησης της ίδιας της δημοκρατίας.

Καλούμε όλες και όλους σε έναν αγώνα για τη δημοκρατία, σε έναν αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης, σε έναν αγώνα ενάντια στην εδραίωση ρατσιστικών και ναζιστικών αντιλήψεων μέσα στη κοινωνία μας … Προχθές ήταν οι μετανάστες, χτες οι καλλιτέχνες, σήμερα είναι η LGBTQI κοινότητα, αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε εργαζόμενος, άνεργος έλληνας ή μετανάστης, αριστερός αγωνιστής, διανοούμενος.

Η παρουσία των πολιτών της Πάτρας στην προβολή της Παρασκευής 28.06, στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου, που διοργανώνουν από κοινού η LGBTQI κοινότητα «BLENDER» και το κινηματογραφικό τμήμα των ΠΟΦΠΠ, ας είναι μια ισχυρή απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας που έντεχνα κάποιοι προσπαθούν να στήσουν.

Επιτροπή Δικαιωμάτων

Της Νομαρχιακής Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)