to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:09 | 09.12.2022

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στην οικογένεια του Κώστα Φραγκούλη

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τον πατέρα του βαριά τραυματισμένου Κώστα Φραγκούλη και τον δικηγόρο της οικογένειας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ιδιαίτερη αναφορά στο δόγμα «περισσότερων καταδιώξεων»


Στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος Γιώργο Βασιλειάδη, τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ Χρήστο Σπίρτζη και τη βουλεύτρια Κατερίνα Νοτοπούλου συναντήθηκε με τον πατέρα του βαριά τραυματισμένου και τον δικηγόρο τους Θεόφιλο Αλεξόπουλο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να εκφραστεί η δημόσια συμπαράσταση στην οικογένεια του 16χρονου Κώστα, αλλά και να μπει στο κάδρο των ευθυνών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος πριν λίγο καιρό μιλούσε για νέο δόγμα «περισσότερων καταδιώξεων» με ευθεία στοχοποίηση «ομάδων υψηλής παραβατικότητας», όπως επιμένουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο του Γιώργου Βασίλειάδη: «Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα, ο 16χρονος Ρομ Κώστας Φραγκούλης παλεύει για τη ζωή του μετά από βολή εξουδετέρωσης που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης χθες τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Σε προηγούμενο χρόνο ο κ. Θεοδωρικάκος είχε προαναγγείλει περισσότερες «καταδιώξεις», με ευθεία στοχοποίηση «ομάδων υψηλής παραβατικότητας».
Και την ίδια ημέρα που πυροβολήθηκε ο ανήλικος Κώστας Φραγκούλης, η κυβέρνηση αναγγέλλει 600 ευρώ εφάπαξ στους αστυνομικούς ως συνολική «επιβράβευση». Ο στόχος επετεύχθη!

Χθες στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον βουλευτή μας, τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Σπίρτζη και τη βουλεύτρια Κατερίνα Νοτοπούλου συναντηθήκαμε με τον πατέρα του βαριά τραυματισμένου και τον δικηγόρο τους κ. Θεόφιλο Αλεξόπουλο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Η διάθεσή μας ήταν να εκφράσουμε και δημόσια τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια αλλά και για να ενημερωθούμε για την πορεία της υγείας του παιδιού, που κρέμεται σε μια κλωστή.

Ο δράστης αστυνομικός κατηγορείται για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και το πλημμέλημα της παράνομης χρήσης όπλου.

Αλλά με έναν «καλό δικηγόρο» και την κατανόηση του κ. Θεοδωρικάκου, τι έχει να φοβάται;».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)