to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:32 | 09.12.2021

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό συνέδριο «ΕΕ: Πόλεις, πλατφόρμες, κάτοικοι, κανόνες και δικαιώματα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας θα συμμετάσχει, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 17:00 (ώρα Ελλάδος), στο ευρωπαϊκό συνέδριο «ΕΕ: Πόλεις, πλατφόρμες, κάτοικοι, κανόνες και δικαιώματα» που διοργανώνει το International Alliance of Inhabitants (IAI) σχετικά με το θέμα των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων, το φαινόμενο των ψηφιακών πλατφορμών (AirBnb) και οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και στο στεγαστικό ζήτημα


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Α' Αθήνας:

«Αξιοπρεπής και προσιτή στέγαση για όλες και όλους: Ανοιχτό κάλεσμα για την εκπόνηση σχεδίου με την κοινωνία για την κοινωνία»

Απέναντι στην επιδείνωση της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα και ιδίως στις μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Α' Αθήνας είναι ενεργά παρών στο πλευρό της κοινωνίας και δεσμεύεται να καταθέσει άμεσα συγκεκριμένες προτάσεις.

Προχωράει λοιπόν σε έναν συντονισμό εμπειρογνωμόνων, κοινωνικών φορέων, σε συνεργασία με τους αρμοδίους ευρωβουλευτές και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και την τοπική αυτοδιοίκηση, για την εκπόνηση συγκεκριμένου, ρεαλιστικού και άμεσα εφαρμόσιμου σχεδίου που θα απαντάει στις ανάγκες της κοινωνίας. Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Αθήνας καταθέσαμε κεφάλαιο για το δικαίωμα στη στέγη στην Πανελλαδική Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., το οποίο και ενσωματώθηκε στο Πρόγραμμα του κόμματος.

Η πολιτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν περιορίζεται στην καταγγελία της στεγαστικής κρίσης που έχει επιδεινωθεί από τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έχει ως άμεσο στόχο την πραγματική κατοχύρωση του δικαιώματος στην στέγαση, όπως αυτό ορίζεται άλλωστε και στο Διεθνές Σύμφωνο για τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα αλλά και στις αρχές του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το ψήφισμα της 21ης Ιανουαρίου 2021 σχετικά με την πρόσβαση σε αξιοπρεπή και οικονομικά προσιτή στέγαση για όλους, έκανε ένα σημαντικό βήμα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι για ακόμη μια φορά ουραγός της Ευρώπης. Είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και μια αποτελεσματική χρήση των κονδυλίων για τη χρηματοδότηση στεγαστικών πολιτικών στη στέγαση ξεκινώντας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Είναι μια ευκαιρία να στηριχθεί η κοινωνία και οι άνθρωποι που έχουν ήδη πληγεί σοβαρά από μια μακρόχρονη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.

Για τους στόχους αυτούς ενεργοποιήσαμε τα παρακάτω:

- Παρατηρητήριο διαχείρισης των εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων για την κοινωνική στέγαση, ξεκινώντας από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί σχετική παρέμβαση στη Βουλή.

- Παρατηρητήριο για τις συνθήκες στέγασης στις γειτονιές και στην ψηφιακή αγορά ακινήτων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

- Δικτύωση με φορείς και κινήματα στην Ευρώπη που ασχολούνται με την στεγαστική κρίση.

Καλούμε πολίτες και φορείς να ενώσουμε όχι μόνο τις φωνές αλλά και τις γνώσεις και εμπειρίες μας. Τους καλούμε να συμβάλουν με όποιον τρόπο μπορούν στην εκπόνηση ενός σχεδίου από την κοινωνία για την κοινωνία. Ενός σχεδίου άμεσα εφαρμόσιμων πολιτικών για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.
Συμμετέχουμε, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 17:00 (ώρα Ελλάδος), στο ευρωπαϊκό συνέδριο «ΕΕ: Πόλεις, πλατφόρμες, κάτοικοι, κανόνες και δικαιώματα» που διοργανώνει το International Alliance of Inhabitants (IAI) σχετικά με το θέμα των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων, το φαινόμενο των ψηφιακών πλατφορμών (AirBnb) και οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και στο στεγαστικό ζήτημα. Για το θέμα αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται ρυθμίσεις για τις οποίες θα καταθέσουμε τη δική μας πρόταση.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ανοιχτή. Για εγγραφή πατήστε εδώ  - Περισσότερες πληροφορίες εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)