to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:31 | 17.10.2020

Κοινωνία

Σήμερα στις 12 μ.μ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας και ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά τιμούν τα θύματα της ΧΑ

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α' Αθήνας και Πειραιά μαζί με μέλη των οργανώσεων, σήμερα Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι τιμούν τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης!


Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α' Αθήνας θα καταθέσει στεφάνι στο σημείο που δολοφονήθηκε ο μετανάστης Σαχζάτ Λουκμάν στην οδό Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων, στα Άνω Πετράλωνα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου ο 34χρονος αντιφασίστας μουσικός δολοφονήθηκε από τους νεοναζί, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60, στο Κερατσίνι».

«Δεν ήταν ποτέ αθώοι. Το γνωρίζαμε, το φωνάζαμε. Η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε με μια ιστορική απόφαση καταδίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που αποτελεί τεράστια νίκη της Δημοκρατίας, του αντιφασιστικού κινήματος και κάθε δημοκρατικού πολίτη. Η τεράστια λαϊκή κινητοποίηση, η ακούραστη εργασία της πολιτικής αγωγής, το θάρρος των οικογενειών των θυμάτων και ειδικά της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, η κινητοποίηση δημοκρατών και αντιφασιστών δημοσιογράφων και πολιτικών προσωπικοτήτων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε να αποκαλυφθεί η εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.

Είναι βέβαιο ότι η δικαστική καταδίκη των νεοναζί δεν κλείνει και το κεφάλαιο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό, μια τομή και μια νέα αφετηρία για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Αγώνες, από καλύτερες θέσεις πλέον ενάντια σε ό,τι έδωσε χώρο στις ιδέες και στις πρακτικές των νεοναζί. Αγώνες ενάντια σε κάθε λογική σχετικοποίησης της φασιστικής αντίληψης και πρακτικής. Αναμέτρηση με το φαινόμενο του κοινωνικού χρυσαυγιτισμού. Αντίσταση σε κάθε προσπάθεια αναβίωσης της άθλιας «θεωρίας των δύο άκρων» που επιχειρεί να ταυτίσει την κοινωνική διεκδίκηση με τη βία.

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α' Αθήνας και Πειραιά, τo Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι τιμάμε τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, Παύλο Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν, με κατάθεση στεφάνων στα σημεία που άφησαν την τελευταία τους πνοή από τους δολοφόνους νεοναζί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)