to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:00 | 16.04.2013

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου

- Αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει - Όλοι μαζί να φτιάξουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα




Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Άρτας, ανταποκρινόμενος στη δημόσια πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Άρτας,καλεί τα μέλη και τους φίλους νασυμμετάσχουν στην κινητοποίηση των εργαζομένων.
   Όλοι μαζί την Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 9:30 το πρωί, στην είσοδο του Νοσοκομείου Άρτας να φτιάξουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα, που να προασπίζεται τη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στηρίζει την κοινή δράση και τις κινητοποιήσεις εργαζομένων και κοινωνίας που διεκδικούν Δημόσια και Δωρεάν υγεία, απαιτώντας την επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης όλων των πολιτών σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς επιπρόσθετες επιβαρύνσεις.  


ΤΟ ΕΣΥ, το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ και τα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ του ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 
   Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας μας είναι υπό κατάρρευση και εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν τεθεί εκτός πρόσβασης από αυτό αλλά και από οποιεσδήποτε παροχές υγείας και ασφάλισης. 
   Η κυβέρνηση εκτελώντας πιστά τις εντολές της Τρόικας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, «εκτελεί» στην κυριολεξία το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο σύνολο του, ακολουθώντας μια πορεία συγκεκριμένη από το 2009 και μετά που χαρακτηρίζεται από μείωση δαπανών, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση του δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας υγείας, περιθωριοποίηση όλο και μεγαλύτερων τμημάτων της κοινωνίας και αποκλεισμό τους από οποιαδήποτε παροχή υγείας. Οι δημόσιες και ιδιωτικές δαπάνες έχουν μειωθεί συνολικά την τελευταία 3ετία κατά 40%, από 22,5 δις. ευρώ το 2009( 9,7% του ΑΕΠ) έπεσαν στα 13,5 δις. το 2012 ( 6,4% του ΑΕΠ). 
   Κι όλα αυτά την εποχή που έχει αυξηθεί η προσέλευση στο ΕΣΥ (30% - 40%). Κι όλα αυτά την εποχή που η ανεργία έχει φτάσει σε τραγικά νούμερα, που οι αυτοαπασχολούμενοι είναι στην πλειοψηφία τους και ανασφάλιστοι, που ο ΕΟΠΥΥ, το νέο υπερΤαμείο ασφάλισης Υγείας, είναι σε τροχιά οικονομικής χρεωκοπίας χωρίς γιατρούς, με παροχές υγείας αν όχι ανύπαρκτες δραστικά υποβαθμισμένες. 
 

   Το Νοσοκομείο της πόλης μας και μαζί και τα τρία Κέντρα Υγείας του νομού Άρτας, ζει κι αυτό τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής εδώ και πάρα πολύ καιρό.
  • Με τον προϋπολογισμό για υλικά και δαπάνες του 2013 δραστικά μειωμένο που οδηγεί σε ελλείψεις βασικών υλικών, αλλά και σε πολύ επικίνδυνες και προβληματικές καταστάσεις, όπως αυτή του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου, που είναι ήδη σχεδόν 4 εβδομάδες εκτός λειτουργίας, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για να αποκατασταθεί η βλάβη που έχει προκύψει 
  • Με ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που οδηγούν σε κλείσιμο από εφημερίες ολόκληρες κλινικές, όπως αυτή της Ψυχιατρικής που ζήσαμε πρόσφατα -και από ότι φαίνεται θα ξαναζήσουμε σύντομα- καθώς και στην υπολειτουργία κι άλλων κλινικών αλλά και ολόκληρων Κέντρων Υγείας όπως των Αγνάντων και του Βουργαρελίου 
  • Με τον προϋπολογισμό για εφημερίες και νυχτερινά και αργίες σε πολύ χαμηλά επίπεδα που οδηγούν σε εφημερίες κάτω από το όριο της ασφαλούς λειτουργίας καιγια τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς και για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής που θα χρειαστούν υπηρεσίες υγείας, εγκαθιδρύοντας με τον πιο επίσημο τρόπο το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας
  • Με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου να περικόπτει δραστικά τις κλίνες του Νοσοκομείου και να τις φτάνει από 310 στις 220 με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ανοίγοντας παράλληλα και θέμα με το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό. 
  • Με το ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΑΑΚΥ ΑΜΕΑ) πλήρως ανεκμετάλλευτο, υποχρηματοδοτούμενο, να υπολειτουργεί και να στέλνει τους πολίτες στην ιδιωτική υγεία. 
  • Με εσωτερικά Μνημόνια υπογεγραμμένα και οικονομοκεντρική διοίκηση που να μην επιτρέπουν δαπάνες πάνω από ένα πολύ χαμηλό όριο ανά μήνα.
   Από πότε κύριοι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει αλλάξει στοχοθεσία; Από πότε ο κύριος στόχος του ΕΣΥ είναι η παραγωγή κέρδους; Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ένα στόχο έχει και τον αντιγράφουμε από την αντίστοιχη νομοθεσία: «να παρέχει υπηρεσίες υγείας δωρεάν καιισότιμα προς όλους»
Αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει. 
Αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους, την κοινωνία, το λαό.
 

  ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΑΡΤΑΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)