to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 25.07.2013

Κοινωνία

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την επίθεση σε μέλος του και τα επεισόδια στην Πάτρα

«Μετά την επίθεση σε φοιτητές των πολιτιστικών ομάδων του Πανεπιστημίου Πατρών και της κοινότητας LGBTQI “Blender”, μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν αναίτια και απρόκλητα σε 16χρoνο μαθητή, μέλος των νέων ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, στη στάση του προαστιακού τρένου στην Αγυιά» , αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.


Όπως προσθέτει:

«Οι παλικαράδες της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με πλήρη περιβολή, κράνη, γάντια, ρούχα με διακριτικά της οργάνωσης τους μπροστά σε δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ οι οποίες παρακολουθούσαν, αφήνοντας ανενόχλητους τους δράστες να διαφύγουν. Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – παρωδία που είχε διοργανώσει η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δήθεν στη μνήμη των Αχαιών Πεσόντων κατά την Κυπριακή τραγωδία. Βέβαια μόνο σαν ιλαροτραγωδία μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι οι θαυμαστές του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη πραγματοποίησαν επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της προδοσίας των χουντικών ινδαλμάτων τους.



Οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να επιτίθενται απροκάλυπτα υπό την παρουσία και προστασία της ΕΛΑΣ σε όποιον δεν ταιριάζει με τα γούστα τους. Χθες ήταν οι αήθεις και επαίσχυντες επιθέσεις από τους Βουλευτές της Χ.Α. μέσα στο Κοινοβούλιο σε Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μετά από αυτό δόθηκε το πράσινο φως στα μέλη τους να περάσουν σε επιθέσεις στο δρόμο και στην κοινωνία. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο στόχος τους είναι η Αριστερά τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στην κοινωνία γιατί είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να αντισταθεί πολιτικά και ιδεολογικά στη φασιστική λογική και πρακτική τους αλλά και στη βαθειά συστημική πολιτική τους στάση.


Τα γεγονότα του τελευταίου καιρού δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι εκδηλώσεις της ΧΑ συνοδεύονται με επεισόδια και εντάσεις στο κέντρο της πόλης, όπως τα χθεσινοβραδινά. Έχει πλέον γίνει αντιληπτό ότι η ΧΑ έχει εξυφάνει ένα επιχειρησιακό σχέδιο δημιουργίας έντασης στην πόλη προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα σκηνικό μιας τρομοκρατημένης πόλης.



Οι επιθέσεις με ξύλα και καδρόνια από διάφορες ομάδες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του φασισμού και την φασιστική πρακτική της ΧΑ. Η μάχη είναι ιδεολογική και πολιτική και η απάντηση στο εκφασισμό της κοινωνίας που επιδιώκει η ΧΑ είναι μια καθαρά πολιτική διαδικασία που απαιτεί χρόνο και κόπο για να έχει επιτυχή αποτελέσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την ιδεολογική και πολιτική μάχη και την δημιουργία Αντιφασιστικού Μετώπου με τις δυνάμεις της Αριστεράς, τα σωματεία, την Νεολαία, αντιρατσιστικές κινήσεις κά Παράδειγμα αποτελεί η ειρηνική και μαζική αντιφασιστική πορεία στην πόλη της Καλαμάτας στις 20 Ιουλίου που κατόρθωσε να απομονώσει πολιτικά την ΧΑ και την ανάγκασε να ακυρώσει το φέστιβαλ μίσους που ήθελε να διοργανώσει για την επέτειο της Μεταξικής δικτατορίας στην πόλη.

 

Η πρακτική της ΕΛΑΣ δείχνει ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να ελέγξει την κατάσταση χρησιμοποιώντας πάγια τη γνωστή πρακτική της καταστολής και των συλλήψεων που αφορούν συνήθεις υπόπτους, άσχετους κατά κανόνα με τα γεγονότα. Αφήνοντας πάντα ασύλληπτους τους δράστες από την πλευρά της Χρυσής Αυγής».

Διαβάστε σχετικά:

Πάτρα: Επεισόδια και τραυματίες μετά από νέα πατριδοκάπηλη φιέστα της Χρ. Αυγής

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)