to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:11 | 29.12.2012

left.gr

Κοινωνία

Ο συριακός στρατός κατέλαβε συνοικία στη Χομς - βομβαρδίζει στο Χαλέπι

Ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα συνοικία που πολιορκούσε στην πόλη Χομς, η οποία πλήττεται από σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.




«Ο στρατός πραγματοποιεί εδώ και πολλές ημέρες επιθέσεις εναντίον της συνοικίας Ντέιρ Μπαλμπέχ, με συνεχείς και επαναλαμβανόμενους βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα οι αντικαθεστωτικοί να αναγκαστούν να αποχωρήσουν", διευκρινίζει η οργάνωση.

In this image taken from video obtained from the Shaam News Network, which has been authenticated based on its contents and other AP reporting, smoke rises from buildings from heavy shelling in Homs, Syria, on Thursday, Dec. 27, 2012. (AP Photo/Shaam News Network via AP video)

φωτογραφία από τη βομβαρδιζόμενη συνοικία Χομς, χθες, 27/12/2012 (AP Photo/Shaam News Network via AP video)


Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και άλλες συνοικίες της Χομς πολιορκούνται, επιδεινώνοντας την ανθρωπιστική κατάσταση στη πόλη αυτή, που ονομάζεται από τους αντικαθεστωτικούς "πρωτεύουσα της επανάστασης" και από τον περασμένο Φεβρουάριο βρίσκεται στο στόχαστρο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Συνολικά 700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο στη Χομς, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι.

Στη βόρεια Συρία, οι μάχες συνεχίζονται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μενάχ, κοντά στο Χαλέπι, ενώ στη διάρκεια της νύχτας βομβαρδίστηκαν πολλές περιοχές της επαρχίας.

Επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν, τέλος, και εναντίον περιοχών στη Χάμα και την Ντεράα.


Πηγή: ΑΜΠΕ


Διαβάστε σχετικά:

19 πρόσφυγες πολέμου στις Οινούσσες

θα τους αναφέρουν ως «λαθρομετανάστες», τους κρατούν σε ένα κοντέινερ μεταλλικό στο λιμάνι της Χίου, δεν είναι παρά άνθρωποι διωγμένοι από τον πόλεμο και μια φρίκη δίχως τέλος που η Ευρώπη-Φρούριο θέλει να κάνει πως δεν υπάρχουν...


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)