to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:06 | 10.09.2020

Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ για το κρούσμα σε συνάδελφό τους στο κτίριο της Μπουμπουλίνας

Μεταξύ άλλων, καλεί την ηγεσία του ΥΠΠΟ «να ενημερώσει ΑΜΕΣΑ, υπεύθυνα και δημόσια τους υπαλλήλους και την κοινή γνώμη για τον αν έχουν ληφθεί τα στοιχειωδώς απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη από την εξάπλωση του κορονοϊου στο κτίριο»


Οπως γράφει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων:

Την Τετάρτη 9/9 το μεσημέρι έγινε γνωστό πως επιβεβαιώθηκε κρούσμα του COVID-19 σε συνάδελφο που υπηρετεί στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22.

Δόθηκε η εντολή για εκκένωση του κτιρίου και οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν αργά το απόγευμα με ηλεκτρονικά μηνύματα ή/και τηλεφωνικά(!) να επανέλθουν την επόμενη ημέρα (Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου) κανονικά στην εργασία τους!

Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, αλλά και του γεγονότος πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων:

1. ΚΑΛΕΙ την πολιτική ηγεσία να ενημερώσει ΑΜΕΣΑ, υπεύθυνα και δημόσια τους υπαλλήλους και την κοινή γνώμη για τον αν έχουν ληφθεί τα στοιχειωδώς απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη από την εξάπλωση του κορονοϊου στο κτίριο: απολύμανση του κτιρίου στο σύνολό του, με έμφαση στους κοινόχρηστους χώρους και στον όροφο που υπηρετεί η συνάδελφος, λήψη πλήρους και αναλυτικού ημερολογίου των επαφών που είχε η συνάδελφος όχι μόνο με άλλους συναδέλφους, εντός και εκτός του κεντρικού κτιρίου, αλλά και με τυχόν συναλλασσόμενους πολίτες.
2. ΑΠΑΙΤΕΙ να διενεργηθεί από τον ΕΟΔΥ διαγνωστική εξέταση για COVID-19 σε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στο κτίριο της Μπουμπουλίνας, αλλά και σε άλλα κτίρια και βρέθηκαν για υπηρεσιακούς ή άλλους λόγους εκεί τις τελευταίες ημέρες.
3. ΑΠΑΙΤΕΙ να παραμείνει κλειστό το κτίριο της Μπουμπουλίνας, μέχρι την ολοκλήρωση των ανωτέρω, όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις, λ.χ. στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης όπου οι εργαζόμενοι επανήλθαν στην εργασία τους μετά από 48 ώρες.
4. ΑΠΑΙΤΕΙ, με την επάνοδο στην εργασία να διανεμηθούν σε όλο το προσωπικό ατομικά μέσα προστασίας (μάσκες και απολυμαντικά).

Δεδομένων των επιεικώς απαράδεκτων εν γένει συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής που επικρατούν στο κτίριο της Μπουμπουλίνας, αλλά και σε άλλα κτίρια που στεγάζουν κεντρικές ή περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, καλούμε την πολιτική και διοικητική ιεραρχία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των εργαζομένων, μακριά από λογικές συγκάλυψης και ωραιοποίησης μιας δυσάρεστης κατάστασης.

Ευχόμαστε ταχεία και ομαλή ανάρρωση στην συνάδελφό μας, που είναι το 4ο στη σειρά επίσημα καταγεγραμμένο κρούσμα του COVID-19 στους κόλπους των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)