to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 20.10.2015

Κοινωνία

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει απολύσεις και εργασιακό μεσαίωνα στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Απολύσεις εργαζομένων στο αρχαιολογικό τμήμα του Μετρό Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων και ζητά την άμεση επίλυση των ζητημάτων που αγκυλώνουν την εξέλιξη του έργου, την άμεση ανάκληση των απολύσεων του προσωπικού, το σεβασμό των αρχαιοτήτων και την πλήρη εφαρμογή του αρχαιολογικού νόμου.


Ολόκληρη η καταγγελία:

Πέντε μήνες σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα διένυσαν οι εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό τμήμα του Μετρό Θεσσαλονίκης, για να καταλήξουν στις απολύσεις έξι επιπλέον ατόμων σήμερα.

Σε όλο αυτό το διάστημα χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, τη λήψη «υποχρεωτικών» αδειών, την απόρριψη τους στον εργασιακό χώρο χωρίς να έχουν απολυθεί, τις απολύσεις των συναδέλφων τους, την ανασφάλεια και την ταπείνωση της προσωπικότητας τους.

Σε ένα έργο στο οποίο διακυβεύονται υψηλά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα , που κατά καιρούς αποτελεί τη βιτρίνα για την εξαγγελία ελπιδοφόρων δηλώσεων, οι απολύσεις των εργαζομένων αποτελούν παράπλευρη αλλά σημαντική απώλεια. Μία απώλεια που καταδεικνύει την παθογένεια της κατασκευής του έργου από την έναρξη του, την πλήρη αδυναμία διαχείρισης του και τελικά την απόλυτη απαξίωση του με το συνεχόμενο μηνιαίο αποδεκατισμό των εργαζομένων.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων εκφράζει τη συμπαράσταση του στα απολυμένα μέλη του. Θεωρεί τις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν παράνομες, καθώς παραβιάστηκε ο αρχαιολογικός νόμος βάσει του οποίου η αρχαιολογική υπηρεσία είναι η μόνη αρμόδια για τη διαχείριση του προσωπικού της.

Καταδικάζει τις αποφάσεις για απόλυση του προσωπικού καθώς υπάρχει σαφές εργασιακό αντικείμενο. Επιζητά την άμεση επίλυση των ζητημάτων που αγκυλώνουν την εξέλιξη του έργου, την άμεση ανάκληση των απολύσεων του προσωπικού, το σεβασμό των αρχαιοτήτων και την πλήρη εφαρμογή του αρχαιολογικού νόμου.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)