to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 06.12.2016

Κοινωνία

O Σύλλογος δανειζομένου προσωπικού τραπεζικού τομέα καλεί στην απεργία της Πέμπτης 8/12

«Χρειαζόμαστε δυνατά σωματεία για να μπει πραγματικά φρένο σε όσους θεωρούν τις Τράπεζες τσιφλίκι τους για να δίνουν θαλασσοδάνεια όπου θέλουν, για να πλουτίζουν οι εταιρείες αναθέσεων έργων και οι εργαζόμενοι να μην έχουν καν δικαίωμα λόγου»


(φωτογραφία του left.gr από προηγούμενη κινητοποίηση εργαζομένων στις τράπεζες)

Το κάλεσμα του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. για την απεργία της 8ης Δεκέμβρη:

«Μετενέργεια, επεκτασιμότητα, αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, έννοιες για τις οποίες οι περισσότεροι από εμάς μάθαμε την σημασία και την αξία τους αφού έπαψαν να ισχύουν. Η εργατική νομοθεσία, επιστέγασμα των εργατικών αγώνων μιας προηγούμενης γενιάς, δημιουργούσε ένα τείχος προστασίας γύρω από τον κόσμο της εργασίας και εμπόδιζε τα σχέδια για μηδενικά δικαιώματα των εργαζομένων να μπουν σε εφαρμογή.

Οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι βρεθήκαμε με την έναρξη της κρίσης χωρίς συνδικαλιστική εκπροσώπηση, έξω από τα σωματεία στις Τράπεζες και τελικά χωρίς κάλυψη από καμία κλαδική σύμβαση.

Έχοντας γνωρίσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει το διευθυντικό δικαίωμα να είναι ο μόνος νόμος, η άνιση μεταχείριση να είναι ο κανόνας και  να επικρέμεται διαρκώς η απόλυση πάνω από το κεφάλι σου, δίνουμε τον αγώνα για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα από το γεγονός ότι κάποιοι θεωρούν τις συλλογικές συμβάσεις ιδεοληψία. Δεν θα περιμένουμε να επεκταθούν οι συνθήκες γαλέρας σε όλους μας.

Χρειαζόμαστε δυνατά σωματεία για να μπει πραγματικά φρένο σε όσους θεωρούν τις Τράπεζες τσιφλίκι τους για να δίνουν θαλασσοδάνεια όπου θέλουν, για να πλουτίζουν οι εταιρείες αναθέσεων έργων και οι εργαζόμενοι να μην έχουν καν δικαίωμα λόγου.

Ζητάμε κάλυψη των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων από την κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ ή της ΟΑΣΕ (για τις ασφαλιστικές εταιρείες), μέχρι να καταργηθεί πλήρως η ενοικίαση εργαζομένων μέσω δήθεν εργολαβικών εταιρειών.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως

Προσυγκέντρωση Μάρνη και Πατησίων, ώρα 11:00 π.μ.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)