to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο στυλίστας Ιάσων (Φωτήλας) στο My Style Rocks…

Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Έτσι, τουλάχιστον, αναφέρει η σχετική λαϊκή ρήση, αν και έχει πλειστάκις αμφισβητηθεί αφού υπάρχουν δουλειές και “δουλειές”. Άσε που εξαρτάται και από τον ποιον ή ποια την κάνει και κάτω από ποιες συνθήκες.


Στη χορεία των επαγγελμάτων, πάντως, που επιβεβαιώνει τη ρήση, νομίζω πως πρέπει να υπολογίσουμε και το επάγγελμα του στυλίστα ( διαβάστε εδώ την περιγραφή για όσους δεν γνωρίζουν). Ο στυλίστας έχει άποψη για τις τάσεις της μόδας, συμβουλεύει το πρόσωπο το οποίο έχει αναλάβει, ενίοτε καταλαμβάνει περίοπτη θέση στα πάνελ των τηλεοπτικών ριάλιτι μόδας τύπου My Style Rocks. 

Στυλίστας, και μάλιστα πασίγνωστος στο χώρο του, είναι και κάποιος κύριος Στέλιος Κουδουνάρης, ο οποίος πρόσφατα, όπως διαβάζω, εξευτέλισε παίκτρια -υποψήφιο μοντέλο και το σχετικό βίντεο έγινε viral.

Για να επανέλθουμε, λοιπόν, στα της εισαγωγής. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Κι αν το έχεις απωθημένο από παιδί να γίνεις στυλίστας, αστροναύτης, ντι-τζέϊ, Λιονέλ Μέσι, ή βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και, γιατί όχι, υπουργός, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ζήσεις χωρίς να κάνεις πράξη το όνειρό σου. Σε βασανίζει μέχρι να βρεις τρόπο να το υλοποιήσεις. Ενίοτε, οποιονδήποτε τρόπο.

Εκεί που τα πράγματα αρχίζουν και χαλάνε είναι όταν κάποιος έχει ταυτοχρόνως δύο ή και περισσότερα όνειρα. Να γίνει, για παράδειγμα, οπωσδήποτε βουλευτής και γιατί όχι και υπουργός, αλλά και στυλίστας, και πανελίστας, πιθανώς και κάτι άλλο. Τι να προλάβει ένας άνθρωπος;

Ο Ιάσων Φωτήλας, εξ Αχαΐας, είναι μία τέτοια περίπτωση. Από παλιά πολιτική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του διετέλεσε ένα φεγγάρι υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου (αλλά εξοβελίστηκε… εν πτήσει, για όσους γνωρίζουν εκείνη την παλιά ιστορία), ήταν περίπου προφανές πως το πολιτικό μικρόβιο το κληρονόμησε. Ουδείς ψόγος. Και ως εκ τούτου, σε ένα τόσο ρευστό πολιτικό τοπίο, άνετα δικαιολογείται και η μετάβασή του από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη στη Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένα τσιγάρο δρόμος είναι η απόσταση και απ΄ ότι φαίνεται το παράδειγμά του μιμήθηκε και η Κατερίνα Μάρκου, ενώ έπονται και οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός.

Απ' ό,τι φαίνεται, επίσης, ο Ιάσων δεν αρκείται στο βουλευτιλίκι, ούτε στην αίθουσα αναμονής ώστε να γίνει κάποια στιγμή ακόμα και υφυπουργός μιας κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως μπορεί να υποθέσει κανείς εάν θυμηθεί πόσο ένθερμα τον υποδέχθηκε στα “αποδυτήρια” της οδού Πειραιώς ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Αλλά, πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι, λένε. Και το χούι του Ιάσονα είναι, εκτός από βουλευτής, να γίνει και στυλίστας.

Προχθές στον Σκάι σχολίασε με ύφος… Κουδουνάρη του My Style Rocks τις ενδυματολογικές προτιμήσεις της Έφης Αχτσιόγλου. “Από το αμπέχωνο στα ψηλοτάκουνα και τα ταγιέρ”, είπε προσβλητικά και ολίγον σεξιστικά ο Ιάσων. Προφανώς, ως στυλίστας, θεωρεί πως η υπουργός Εργασίας πρέπει να προτιμά ενδυματολογικές ανταύγειες του χακί και να ντύνεται στα καταστήματα αναμνηστικών ειδών από τον πόλεμο στην Αλβανία.

Ο Ιάσων Φωτήλας είχε εκατομμύρια πράγματα να προσάψει στην Έφη Αχτσιόγλου για την πολιτική που ασκεί και όσα έχει πράξει ή δεν έχει πράξει στα δύο χρόνια που είναι υπουργός. Ευκολάκι. Δεν το έκανε, Ή, ορθότερα, προτίμησε να προβάλλει τις στυλιστικές του αντιρρήσεις, παραπέμποντας στα εμμονικά μότο της δεκαετίας του ”70 και του ’80 που ήθελαν τις κυρίες της Αριστεράς να φορούν ινδικά και να κουβαλούν ταγάρια, ενώ τις αστές της Δεξιάς να κυκλοφορούν με συνολάκια από τις μπουτίκ του Κολωνακίου.

Εάν το όνειρο του Ιάσονα Φωτήλα να γίνει στυλίστας δεν ήταν τόσο προφανές θα έλεγε κανείς πως έχει κολλήσει στα ” 80s” και τους Boney M. Και όλα αυτά θα ήταν για γέλια και για τις παραπολιτικές στήλες εάν πριν μερικούς μήνες ο ίδιος βουλευτής δεν είχε προσβάλλει χυδαία τα άτομα με αναπηρίες και δεν είχε προκαλέσει αυστηρότατη επιστολή της ΕΣΑμεΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ρατσιστικές απόψεις του.

Τότε, ο κ. Φωτήλας έκρινε τον διορισμό ενός υποδιοικητή Νοσοκομείου στη βάση της αναπηρίας του. Με έντονο τρόπο επαναλάμβανε ξανά και ξανά ότι λόγω της αναπηρίας του δεν έχει τη δυνατότητα να διοικήσει. Και αναγκάστηκε να ζητήσει “συγγνώμη”, δεδομένου ότι τα άτομα με αναπηρία ψηφίζουν. Με την Αχτσιόγλου είναι, προφανώς, αλλιώς τα πράγματα.

Ολίγον ρατσιστής, ολίγον σεξιστής, όμως, ο κ. Φωτήλας είναι ένα από τα πρόσωπα του σύγχρονου κοινοβουλευτισμού. Δεν είναι μόνος του. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν αδαείς, κομπορρήμονες, φουριόζοι της ατάκας, κρυπτοακροδεξιοί, φανερολαϊκιστές και άλλα πολλά.

Όμως, βουλευτή που …κοιτάζει τα άστρα και ονειρεύεται να γίνει στυλίστας δεν είχαμε ξαναδεί. Στο επόμενο ριάλιτι μόδας δικαιούται, αναμφίβολα, μία θέση guest star. Για να συμπληρωθεί έτσι το πρόγραμμα των τηλεοπτικών εμφανίσεών του, αφού στις πρωϊνές εκπομπές των καναλιών βρίσκεται συχνότατα.

Η ζωή, πάντως, δίνει την ευκαιρία σε οποιονδήποτε υποπέσει σε ολίσθημα να επανορθώσει. Και όλοι οφείλουν να είναι επιεικείς. Ο Ιάσων είχε τη δυνατότητα να αφήσει τις ενδυματολογικές (και σεξιστικές) αναζητήσεις του και να επιστρέψει στην πολιτική.

Αν κρίνω από την ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και όσων του άσκησαν κριτική, επιμένει να προτιμά την παράλληλη απασχόληση του στυλίστα με εκείνη του πολιτικού:

«Για ποια άθλια συμπεριφορά μιλάνε στην Κουμουνδούρου; Είναι άθλια συμπεριφορά οι δηλώσεις μου για τη στιλιστική μεταμόρφωση της Υπουργού και άλλων μεγάλο-στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν “έπιασαν τις καρέκλες”; Είμαι ανακριβής; Ή μήπως άραγε νιώθουν ανασφάλεια και ενοχές για τις στιλιστικές τους αυτές μεταμορφώσεις; Φτάνει πια με τους αριστερούς καιροσκόπους, τυχοδιώκτες. Και λίγα είπα (σ.σ, αυτό προφανώς αποτελεί “υπόσχεση” ότι την επόμενη φορά δεν θα μιλήσει μόνο για ανάπηρους ή γιατί φορά μιας υπουργός, θα το τερματίσει ακόμα περισσότερο)... Άθλια είναι τα ψέματα και η συμπεριφορά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέναντι στον ελληνικό λαό και ιδίως στους συνταξιούχους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)