to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:56 | 03.12.2012

Διεθνή

O Stevie Wonder ακύρωσε προγραμματισμένη συναυλία για τους “Φίλους των Ισραηλινών Δυνάμεων”

Λος Άντζελες – Ο βετεράνος τραγουδιστής των Ηνωμένων Εθνών Stevie Wonder ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία του για τους “Φίλους των Ισραηλινών Δυνάμεων” , μετά από εκκλήσεις αρκετών οργανώσεων που του ζήτησαν να μην εμφανιστεί.


Ο τραγουδιστής της soul, 62 ετών, θα τραγουδούσε στις 6 Δεκεμβρίου σε γκαλά συγκέντρωσης χρημάτων στο Λος Άντζελες,  φιλοξενούμενος των “Φίλων των Ισραηλινών Δυνάμεων”  (FIDF), μια οργάνωση που έχει συσταθεί για να βοηθάει  εκείνους που υπηρετούν στις Δυνάμεις Κατοχής του Ισραήλ και τις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών.
 
“Δεδομένης της τρέχουσας και πολύ ευαίσθητης κατάστασης στη Μέση Ανατολή, και με μια καρδιά που πάντα φώναζε για την ενότητα στον κόσμο,  δεν θα παίξω στο  Gala”,  δήλωσε ο Wonder μέσω εκπροσώπου του στο Ρόιτερς.
 
Ο Wonder είπε ότι θα καταβάλλει εισφορές σε οργανισμούς που υποστηρίζουν τα ισραηλινά και παλαιστινιακά παιδιά με ειδικές ανάγκες.
 
Ο τραγουδιστής πρόσθεσε ότι ως “Αγγελιοφόρος της Ειρήνης”, ένας τίτλος που κατέχει  από το 2009, “είμαι και πάντα θα είμαι ενάντια στον πόλεμο, κάθε πόλεμο, οπουδήποτε.”
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση από την “Εκστρατεία των ΗΠΑ για τον Τερματισμό της Ισραηλινής Κατοχής”, μια συμμαχία που έχει ως στόχο να αλλάξει την πολιτική των ΗΠΑ προς την Παλαιστίνη και το Ισραήλ και υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα, η απόφαση του Wonder ήρθε μετά από μια “αυξανόμενη κατακραυγή” από πολλές οργανώσεις και τρεις διεθνείς
υπογεγραμμένες αιτήσεις,
 
Η διαμαρτυρία ήταν μέρος του “πολιτιστικού μποϊκοτάζ” με επικεφαλής  οργανώσεις που αντιτίθενται στην ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, όπως ανέφερε η δήλωση.
  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)