to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:13 | 31.03.2018

Διεθνή

«Ο Στέφον Κλαρκ πυροβολήθηκε πισώπλατα, ψυχορραγούσε για 3 ως 10 λεπτά»

Ο Στέφον Κλαρκ, ένας νεαρός Αφροαμερικανός που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας όταν βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού της γιαγιάς του, δέχθηκε οκτώ σφαίρες κυρίως στην πλάτη και τα πλευρά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής που διενεργήθηκε έπειτα από αίτημα της οικογένειάς του.


Καμία σφαίρα δεν χτύπησε τον Κλαρκ στο μπροστινό μέρος του σώματός του, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο 22χρονος δεν αποτελούσε κίνδυνο για τους αστυνομικούς, δήλωσε ο Μπέντζαμιν Κραμπ,  δικηγόρος της οικογένειας. Οι πληροφορίες αυτές ενίσχυσαν την οργή των διαδηλωτών, που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις εδώ και ημέρες και οι οποίοι βγήκαν ξανά χθες το βράδυ στους δρόμους του Σακραμέντο.

Το βίντεο της αστυνομικής επέμβασης στις 18 Μαρτίου, το οποίο τραβήχτηκε από ελικόπτερο της αστυνομίας και τις κάμερες που φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Κλαρκ στον κήπο του σπιτιού της γιαγιάς του, δείχνουν ότι έριξαν εναντίον του συνολικά 20 σφαίρες, όταν πίστεψαν ότι κρατά όπλο. Στην πραγματικότητα ο νεαρός είχε απλώς ένα iPhone.

Ο Στέφον Κλαρκ «είναι θύμα ενός από τους πιο παράλογους φόνους της αστυνομίας σε ολοένα και πιο ύποπτες συνθήκες», σχολίασε ο Κραμπ.

Η αστυνομία επενέβη όταν έλαβε ανώνυμη κλήση για κάποιον που έσπαγε τα παράθυρα αυτοκινήτων σε ένα δρόμο κοντά στο σπίτι της γιαγιάς του Κλαρκ, ο οποίος παραμένει ο βασικός ύποπτος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι δύο αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων είναι Αφροαμερικανός, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Νέες κινητοποιήσεις από το Black Lives Matter

Χθες το βράδυ το κίνημα Black Lives Matter ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση μπροστά από το δημαρχείο του Σακραμέντο. «Η πρώτη σφαίρα τον χτύπησε στο αριστερό πλευρό, κάτι που σημαίνει ότι έμπαινε στο σπίτι του και όχι ότι προσπαθούσε να αποφύγει τους αστυνομικούς», έγραψε η οργάνωση στον λογαριασμό της στο Facebook.

«Ο ισχυρισμός ότι ήταν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς δεν αποδεικνύεται από τα στοιχεία της νεκροτομής», δήλωσε ο ιατροδικαστής Μπένετ Ομάλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Κοιτούσε προς το σπίτι, με την αριστερή του πλευρά στραμμένη προς τους αστυνομικούς. Δεν τους κοίταζε», πρόσθεσε.

Ο 22χρονος υπέφερε επί 3 με 10 λεπτά προτού ξεψυχήσει, «ο θάνατός του δεν ήταν ακαριαίος», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)