to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 11.01.2018

Κοινωνία

Ο Στέφανος Χίος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση του Νίκου Χατζηνικολάου

Σε αποζημίωση 15.000 ευρώ καταδικάστηκε ο Στέφανος Χίος, που κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση σε βάρος του Νίκου Χατζηνικολάου, για δημοσίευμα που είχε υπογράψει το 2015, στο «Μακελειό».


Η σχετική απόφαση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018.

Όπως γράφει το enikos.gr, ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε καταθέσει στις 12-5-2015 αγωγή σε βάρος του Στέφανου Χίου και της δημοσιογράφου Χριστίνας Αλαμάνου, καθώς σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μακελειό» περιέχονταν υβριστικοί και καταφρονητικοί για το πρόσωπό του χαρακτηρισμοί, με σκοπό τη μείωση της προσωπικότητάς του και της επαγγελματικής και ηθικής του υπόληψης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος παραστάθηκε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αλέξη Στεφανάκη, υπέστη ηθική βλάβη εξαιτίας της προσβολής του από τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της απόφασης, ο Στέφανος Χίος και η Χριστίνα Αλαμάνου, συντάσσοντας και υπογράφοντας ο καθένας εξ αυτών τα επίμαχα δημοσιεύματα – που αναρτήθηκαν και στο διαδίκτυο και τα οποία περιείχαν, όχι γεγονότα δεκτικά απόδειξης, αλλά απαξιωτικούς και ταπεινωτικούς χαρακτηρισμούς- τέλεσαν σε βάρος του ενάγοντος το αδίκημα της εξύβρισης και προσέβαλαν παράνομα και υπαίτια την προσωπικότητά του.

Το δικαστήριο αποφάσισε (Αριθμός Απόφασης 4544/2017) ότι οι εναγόμενοι ευθύνονται προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης του ενάγοντος που προκλήθηκε με τα δημοσιεύματα, ως συντάκτες αυτών. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφασή του, υποχρεώνει τον καθένα εκ των εναγομένων, δηλαδή τον Στέφανο Χίο και την Χριστίνα Αλαμάνου, να καταβάλει στον Νίκο Χατζηνικολάου το ποσό των 15.000 ευρώ με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής.

Επίσης, επιβάλει σε βάρος των εναγομένων μέρος των δικαστικών εξόδων του ενάγοντος, ποσού 1.000 ευρώ.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσω της εκπομπής του στον Realfm 97,8 είπε πως όταν λάβει τη χρηματική αποζημίωση που επιδίκασε το δικαστήριο, θα ανακοινώσει πού θα διατεθούν τα χρήματα, γιατί, όπως ανέφερε, δεν θα τα κρατήσει ο ίδιος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)