to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 12.01.2020

Κοινωνία

Ο Στ. Πέτσας είδε... «μάθημα δημοκρατίας» στο Κουκάκι

O κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε σήμερα, Κυριακή, την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι βλέποντας... «μάθημα δημοκρατίας». Φαίνεται πως εκτός από το βίντεο της ΕΛΑΣ, με τους ...βαμμένους αστυνομικούς που προσπαθούν επί ώρα να ανακαταλάβουν τα κτίρια των καταλήψεων, δεν είδε και το άλλο με την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις.


«Μερικά λεπτά πραγματικών εικόνων και ήχων από το Κουκάκι αποκατέστησαν σήμερα, την αλήθεια απέναντι στα ψέματα», ξεκίνησε τη δήλωσή του ο Στ. Πέτσας, προφανώς αναφερόμενος στο βίντεο που δημοσιοποίησε η αστυνομία - προφανώς θεωρώντας ότι εξυπηρετεί τις επικοινωνιακές ανάγκες της -  με τις επιεικώς παράλογες εικόνες αστυνομικών να λούζονται με αντικείμενα και μπογιές ενώ επιχειρούν να σπάσουν τους τσιμεντόλιθους στην είσοδο της κατάληψης στο Κουκάκι, που η ίδια η αστυνομία είχε τοποθετήσει κατά την πρώτη εκκένωση της κατάληψης:

Να σημειωθεί δε ότι ακόμα και αστυνομικοί, όπως εκπρόσωπος των ειδικών φρουρών σε κάμερα τηλεοπτικού σταθμού, απορούσαν με την επιλογή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης για τον τρόπο αντιμετώπισης των επανακαταλήψεων, με τους αστυνομικούς να λούζονται από τους καταληψίες με χρώματα και να μένουν επί ώρα εκτεθειμένοι στα αντικείμενα που εκτοξεύονταν εναντίον τους.

Αλλά ο Στ. Πέτσας συνεχίζει: «Όλοι οι Έλληνες είδαν, άκουσαν και συμπεραίνουν: Οι παράνομες καταλήψεις δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων είναι γεγονός. Το ίδιο και οι δολοφονικές επιθέσεις με χυδαία συνθήματα εναντίον των αστυνομικών. Γεγονός είναι επίσης ότι οι συλληφθέντες-καταληψίες άσκησαν βία κατά των εκπροσώπων της δημοκρατικής πολιτείας που κλήθηκαν να υπερασπιστούν το Κράτος Δικαίου». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βέβαια, δεν αναφέρεται καθόλου σε άλλα γεγονότα του Σαββάτου όπως η επίθεση διμοιρίας των ΜΑΤ στη στατική συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις, χωρίς καμιά «πρόκληση» από τους διαδηλωτές:

«Όλοι οι Έλληνες είναι δίπλα στα όργανα του νόμου και τους δίνουν συγχαρητήρια. Γιατί χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία, ούτε δημοκρατία», συνεχίζει ο Στ. Πέτσας, παρακάμπτοντας το παραπάνω ...παράπτωμα, και μετά... επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ: « Μοναδική παραφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ: Λαλίστατος πριν από λίγες εβδομάδες, έπαθε αφωνία σήμερα. Είναι καιρός, αντί να ανέχονται τους εχθρούς του Κράτους Δικαίου, ή ακόμη και να τους υποστηρίζουν, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους».

«Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε από το Κουκάκι ας γίνουν ένα  μάθημα δημοκρατίας για όλους», καταλήγει ο Στ. Πέτσας που προφανώς οραματίζεται δημοκρατίες με ΜΑΤ παντού, αποδίδοντας τον αυταρχισμό σε άλλους: «Χρέος μας, να γίνονται όλο και λιγότερες [αυτές οι εικόνες], ώστε να πάψει ο αυταρχισμός των λίγων να επιβάλλεται στη ζωή των πολλών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)