to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 28.08.2012

left.gr

Πολιτική

Ο Σπύρος Λυκούδης παραδέχεται την πλήρη υποταγή της ΔΗΜΑΡ στις επιλογές Σαμαρά

Σε συνέντευξή του ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς και βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real 97,8 και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή παραδέχεται την υποταγή του κόμματός του στις μνημονιακές επιλογές Σαμαρά.


Ο Σπύρος Λυκούδης παραδέχεται ότι το δόγμα των επιλογών της ΔΗΜΑΡ είναι πλέον το "δεν θα προχωρήσουμε στη δημιουργία κυβερνητικής κρίσης".  


Σε ερώτηση για το να θα υπάρξει παρέκκλιση από την προγραμματική συμφωνία συγκρότησης της κυβέρνησης, η απάντηση είναι σαφής και ενδεικτική της απόλυτης αναδίπλωσης της ΔΗΜΑΡ:

"Νομίζω ότι θα υπάρξει παρέκκλιση στο πρόγραμμα και ότι θα υπάρξουν μέτρα με τα οποία η Δημοκρατική Αριστερά και επί της ουσίας και τυπικά θα διαφωνεί. Θα πιέσουμε όσο μπορούμε να μην υπάρξουν ευρείες αποκλίσεις αλλά από εκεί και πέρα θα ήθελα να σας πω με μεγάλη ειλικρίνεια ότι πολλές φορές η πραγματικότητα συγκρούεται με τις συνεννοήσεις και τις απόψεις που είχαμε διαμορφώσει". 


Στη συνέχεια ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει ότι "υπέρτερη αξία σε αυτή τη φάση είναι να διατηρήσουμε τη χώρα στην ευρωζώνη", για να φτάσει και στο διά ταύτα της υπακοής με τη φράση "υπό αυτή την έννοια θα είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί, στον τρόπο με τον οποίο θα αποκρούσουμε μέτρα με τα οποία δεν συμφωνούμε"


Σε ερώτηση για πιθανές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στην κοινοβουλευτική ομάδα, η απάντηση ήταν ενδεικτική: 
"Η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές και οφείλουμε όλοι να είμαστε σε κάποιο ύψος ευθύνης".





tags: ΔΗΜΑΡ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)