to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο σώζων εαυτόν, σωθήτω!

Μπροστά σ' αυτή την επιταχυνόμενη αποσύνθεση του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας, η ανάδυση της Αριστεράς ως εναλλακτικής λύσης προκαλεί πανικό στο κατεστημένο.


Σε παράγοντα πολιτικής αστάθειας και ανωμαλίας έχει μετατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Αντιμέτωπα με τα επίχειρα της πολιτικής τους και τη διογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια, τα κυβερνητικά συνεταιράκια καταφεύγουν σε πραξικοπηματικές ενέργειες, μήπως και κερδίσουν ακόμη λίγο χρόνο.

Χθες, μέσα σε μόνο μια μέρα, υπήρξαν πολλαπλά συμπτώματα της κυβερνητικής διάλυσης. Το τουρλουμπούκι της εξουσίας! Στη Βουλή άλλαξαν 8 κυβερνητικούς βουλευτές για να πετύχουν την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ. Ανάμεσα στα "ναι" ήταν και βουλευτές οι οποίοι είχαν δηλώσει τη διαφωνία τους. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης έδειξε τον δρόμο της παραίτησης στον Γκ. Χαρδούβελη "αν δεν μπορεί να εφαρμόσει τον ΕΝΦΙΑ", ενώ η Σ. Βούλτεψη περιφέρεται στα κανάλια ψευδόμενη και αυτοδιαψευδόμενη. Το τελευταίο κατόρθωμά της: παρενέβη στη ΝΕΡΙΤ με στόχο να φιμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την παραίτηση ακόμη και της διορισμένης διοίκησης. Το ΣτΕ ακύρωσε προσωρινώς τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Και αυτές οι εικόνες εσωτερικής κατάρρευσης εντάσσονται στη μεγάλη διεθνή εικόνα μιας κυβέρνησης υποτακτικής στους πιστωτές. Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να ψηφίσει στον ΟΗΕ το σχέδιο προστασίας των υπερχρεωμένων χωρών αποκαλύπτει τι είδους διαπραγμάτευση σκαρώνει... Την ώρα μάλιστα που το ΔΝΤ ακυρώνει τη συνάντηση στη Ν. Υόρκη για το χρέος.

Με τους κυβερνητικούς βουλευτές να καταφεύγουν σε προεκλογικές συμπεριφορές και υπουργούς να ζητούν να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, ο κυβερνητικός θίασος μοιάζει με διαλυμένη ομάδα, όπου... ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Μπροστά σ' αυτή την επιταχυνόμενη αποσύνθεση του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας, η ανάδυση της Αριστεράς ως εναλλακτικής λύσης προκαλεί πανικό στο κατεστημένο. Η λογοκριτική συμπεριφορά στη ΝΕΡΙΤ, η οικονομική ασφυξία με τον περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης, η υποβάθμιση της Βουλής και η μεταφορά των πολιτικών διεργασιών στο παρασκήνιο, όλα αυτά προειδοποιούν για την πολιτική ευτέλεια και την ανοιχτή πραξικοπηματική αντίληψη του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Το περισσότερο στο οποίο ελπίζουν είναι να πέσουν στα μαλακά. Ούτε αυτό θα κατορθώσουν! Η πτώση τους θα προκαλέσει πάταγο και θα είναι η αρχή της μακρόχρονης πολιτικής τιμωρίας τους. Γι' αυτούς δεν υπάρχει "ο σώζων εαυτόν σωθήτω". Ούτε με ελικόπτερο!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)