to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:49 | 18.07.2013

Πολιτική

Ο Σόιμπλε νουθετεί: «Δεν είναι προς όφελός σας η συζήτηση για νέο κούρεμα χρέους»

«Έκκληση» να μην συνεχιστεί η συζήτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. «Δεν είναι προς όφελός σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Η Ελλάδα ανακτά την ανταγωνιστικότητά της, οι ανισορροπίες έχουν μειωθεί, αλλά χρειάζονται ακόμα να γίνουν πολλά, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε, ενώ αναφέρθηκε και στη δημιουργία Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, λέγοντας πως μόλις αρχίσει να «τρέχει» η Γερμανία θα επενδύσει σε αυτό. «Η Γερμανία προτίθεται να επενδύσει χρήματα από τη στιγμή που θα λειτουργήσει το Αναπτυξιακό Ταμείο στην Ελλάδα», ανέφερε.

Επεσήμανε, παράλληλα, την ανάγκη να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και πρόσθεσε πως για να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης χρειαζόμαστε καινοτόμες επιχειρήσεις. Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να προκαλέσουν μόνες τους την ανάπτυξη, μπορούν μέσω της δημόσιας διοίκησης, είπε.

Ζήτησε επίσης να μην συνεχιστεί η συζήτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. «Δεν είναι προς όφελός σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες βιώνουν χαλεπούς καιρούς, αλλά τόνισε πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες. Ανέφερε εξάλλου, πως πριν από 10 χρόνια, οι Γερμανοί ήταν «οι ασθενείς της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στην κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη, τόνισε ότι δεν έχει παρέλθει και ότι δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος. Η στρατηγική που ακολούθησαν από την αρχή της κρίσης οι Ευρωπαίοι έχει στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση, είπε ο κ. Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι τα προγράμματα προσαρμογής απαιτούν βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θα συνομιλήσει στη συνέχεια με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και γερμανικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε θα έχει επίσης συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις 14:00 παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη και με  τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο στις 15:15.

Στις 16:00 θα επισκεφθεί το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα υπογραφεί το μνημόνιο για το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο και θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου με τους κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη.

Όλες οι πληροφορίες από τη Ναυτεμπορική

Οι σχετικές εξελίξεις στο κεντρικό μας θέμα: 6.30 μ.μ. στην Κλαυθμώνος: Συγκέντρωση - απάντηση στην κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για την επίσκεψη Σόιμπλε

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)