to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:31 | 07.04.2013

Διεθνή

Ο Σόιμπλε χαιρετίζει την πρόθεση του Λουξεμβούργου να περιορίσει το τραπεζικό απόρρητο

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαιρετίζει σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο, Δευτέρα, την ανακοίνωση του Λουξεμβούργου ότι είναι έτοιμο να περιορίσει εν μέρει το αμφιλεγόμενο τραπεζικό του απόρρητο.


"Χαιρετίζω κάθε βήμα προς την κατεύθυνση μιας αυτόματης ανταλλαγής τραπεζικών πληροφοριών", δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην περιφερειακή γερμανική εφημερίδα "Ζάαρμπρικερ Τσάιτουνγκ".

"Είμαστε σε στενή επαφή με το Λουξεμβούργο και συζητήσαμε αυτό το θέμα πριν από μερικές εβδομάδες στο Βερολίνο με τους γερμανόφωνους υπουργούς Οικονομικών", δήλωσε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από τη δημοσίευση της συνέντευξης.

Ωστόσο οι Νέοι Φιλελεύθεροι του Λουξεμβούργου (JDL), που αποτελούν κλάδο του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, του κύριου σχηματισμού της αντιπολίτευσης, επέκριναν αυστηρά σήμερα την απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει εν μέρει το τραπεζικό απόρρητο.

"Το τραπεζικό απόρρητο είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας και πρέπει να διατηρηθεί", υπογραμμίζει ο σχηματισμός σε ανακοίνωσή του.

Οι Νέοι Φιλελεύθεροι κατηγορούν την κυβέρνηση συνασπισμού ανάμεσα στο Χριστιανικό Κοινωνικό Κόμμα και τους σοσιαλιστές ότι υποχώρησε στη διεθνή πίεση και στην πίεση των μέσων ενημέρωσης τα οποία εξομοιώνουν τη χρηματαγορά του Λουξεμβούργου με φορολογικό παράδεισο συγκρίσιμο με τα νησιά Καϊμάν.

Η σύγκριση αυτή δεν είναι "ανεκτή" και "θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή συνοχή", υπογραμμίζουν οι Νέοι Φιλελεύθεροι, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι έπαιξε το παιγνίδι της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ. "Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προωθεί τη γερμανική προεκλογική προπαγάνδα", υποστηρίζεται στην ανακοίνωση των Νέων Φιλελεύθερων, των μόνων στο Λουξεμβούργο που έχουν προς το παρόν αντιδράσει στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Λικ Φρίντεν για ενδεχόμενη χαλάρωση του τραπεζικού απορρήτου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)