to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:15 | 09.03.2018

Πολιτική

Ο ΣΚΑΪ προσπαθεί να μας πείσει ότι η «εγχείρηση» απασχόληση πέτυχε αλλά οι εργαζόμενοι «χάθηκαν»

Ρεσιτάλ προπαγάνδας...


Να ξεχάσουμε και τα ελληνικά που ξέρουμε προσπαθεί να μας κάνει ο ΣΚΑΪ, που για άλλη μια φορά σε ένα ρεσιτάλ προπαγάνδας, δείχνει να… ανατριχιάζει με το γεγονός ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η ανεργία στην Ελλάδα μειώνεται και οι δείκτες απασχόλησης είναι θετικοί.

«8.310 λιγότερες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο του 2018 - Θετικό το ισοζύγιο», είναι ο τίτλος με τον οποίο ο ΣΚΑΪ παρουσιάζει τα στοιχεία της «Εργάνης» για τη μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, που δημοσιεύτηκαν σήμερα, κάνοντας όποιον τον διαβάζει να απορεί «τι εννοεί ο ποιητής;» και πώς είναι δυνατόν «η εγχείρηση να πέτυχε και τον ασθενή να τον χάσαμε;».

Και αν κάποιος δεν γνωρίζει ίσως πολύ καλά την ελληνική γλώσσα, ας φανταστεί τον όρο «ισοζύγιο» σαν μία ζυγαριά. Από τη μία είναι οι προσλήψεις κι από την άλλη οι αποχωρήσεις. Αν οι προσλήψεις είναι περισσότερες, τότε η πλάστιγγα γέρνει προς αυτή την κατεύθυνση και το ισοζύγιο είναι θετικό. Αν οι αποχωρήσεις υπερτερούν, γέρνει από την άλλη πλευρά και το ισοζύγιο είναι αρνητικό.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι χάνονται θέσεις εργασίας, όταν οι απολύσεις είναι περισσότερες από τις προσλήψεις. Σήμερα μάθαμε ότι μπορεί να έχουν γίνει περισσότερες προσλήψεις παρά απολύσεις και ταυτόχρονα να χάνονται θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της «Εργάνης» για τον Φεβρουάριο του 2018, το ισοζύγιο προσλήψεων– αποχωρήσεων είναι θετικό κατά 16.628 θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2018, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 150.345 ενώ οι αποχωρήσεις σε 133.717.

Η επίδοση του ισοζυγίου ροών του μήνα Φεβρουαρίου καταγράφεται μάλιστα θετική για πέμπτη συνεχή χρονιά και είναι η τρίτη υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Φεβρουαρίου από το 2001 μέχρι σήμερα.

Που είδε λοιπόν ο ΣΚΑΪ τις 8.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν; Κάνοντας τη δική του δημιουργική στατιστική με το να μπλέκει με αδόκιμο τρόπο στοιχεία του 2017, που καμία σχέση δεν έχουν με τις συνολικές θέσεις εργασίας…

Γράφει λοιπόν ο ΣΚΑΪ:

Άλλο η ζυγαριά κι άλλο τι μπορείς να ζυγίσεις σε αυτή, όμως…

* Δείτε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία: Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)