to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:41 | 10.03.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ο ΣΚΑΪ «έκοψε στον αέρα» την Κανέλλη - Το ΚΚΕ δεν θα συμμετέχει πλέον σε εκπομπές του Δημ. Οικονόμου

«Δεν βλέπω στις τηλεοράσεις» το αποτρόπαιο «να τους γ....σουμε, να τους σκοτώσουμε!» είπε η Λιάνα Κανέλλη πριν οι δημοσιογράφοι την εμποδίσουν να συνεχίσει - Αντίδραση του ΚΚΕ: Δεν θα συμμετέχουμε πλέον σε εκπομπές του «πρωινού άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Οικονόμου»


«Ο ξυλοδαρμός του αστυνομικού είναι βάνδαλη ενέργεια, κάτι αποτρόπαιο. Αλλά ήθελα να δω να είναι και τα άλλα "αποτρόπαια" και δεν τα έχω δει από χτες, τα βλέπω μόνο στο διαδίκτυο, δεν τα βλέπω στις τηλεοράσεις. Δεν είδα το αποτρόπαιο κυνηγητό "ποντικών" ανθρώπων. Τους κάνατε "Άνθρωποι και Ποντίκια" (σ.τ.σ. αναφορά στο ομότιτλο κορυφαίο έργο του Τζον Στάινμπεκ). Τους κυνήγαγαν στα στενά, μπήκαν μέσα σε μαγαζί και έβγαλαν άνθρωπο έξω και τον τσακίσανε στο ξύλο. Δείρανε γυναίκες. Φωνάζανε οι άνθρωποι από τα μπαλκόνια», είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

«Έχετε το κουράγιο να "παίξετε" την έκφραση» που ακούστηκε; Ρώτησε η κα Κανέλλη. «Το παίρνω απάνω μου», συνέχισε, «της ομάδας αστυνομικών, που φωνάζει "πάμε, να τους γ....σουμε, να τους σκοτώσουμε!". Γιατί το βίντεο το είδα και παίρνω την ευθύνη για τα πράγματα που λέω».

«Πείτε μας τη γνώμη σας και αφήστε τι κάνουμε εμείς», αντέτεινε ο δημοσιογράφος, «αυτά δεν τα επιτρέπουμε εμείς στην εκπομπή ... δεν σας επιτρέπουμε να μιλάτε έτσι! ... Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει το βίντεο ... εσείς δεν επιτρέπεται να μιλάτε έτσι, είστε βουλευτής. Να το πάρετε πίσω και να ζητήσετε και συγγνώμη», αντέτεινε εμφανώς εκνευρισμένος ο δημοσιογράφος.

«Να ζητήσω συγγνώμη για τα εισαγωγικά που προφορικά δεν μπαίνουν; Εγώ την είπα την φράση; Να ζητήσω συγγνώμη επειδή την μετέφερα; Ζητώ συγγνώμη που την μετέφερα», είπε εμφανώς ειρωνικά η κα Κανέλλη. Και προσέθεσε αμέσως μετά ότι «με τον λαό δεν μπορείτε να παίζετε αστυνομοκρατικό παιχνίδι», πριν οι δημοσιογράφοι την «κόψουν στον αέρα». Όπως φαίνεται, δεν είναι πρέπον να μιλάει κανείς σαν ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ...

Αυτό που αν δεν ήταν τραγικό για την ενημέρωση θα ήταν απλώς φαιδρό στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι στην αρχή της συζήτησης ο δημοσιογράφος προσπαθεί να «απαντήσει» στα όσα λέει η κα Κανέλλη περί «γραμμής» σε όσα μεταδίδουν από το πρωί τα κανάλια για οργανωμένα επεισόδια από την αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που είναι «φρικτή συκοφαντία εναντίον του λαού» όπως τονίζει, τονίζοντας την παρουσία του ΠΑΜΕ, των σωματείων, των οικοδόμων, των υγειονομικών. «Όλοι μιλάτε κα Κανέλλη, δεν σας φιμώνει κανείς», είπε ο δημοσιογράφος που λίγο μετά την «έκοψε στον αέρα»...

Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε κύμα αναρτήσεων και σχολίων στα social media για το νέο «διαμάντι» της αντικειμενικής ενημέρωσης επί κυβέρνησης Μητσοτάκη... - ενδεικτικά:

ή εδώ:

ΚΚΕ: Δεν θα συμμετέχουμε πλέον σε εκπομπές του «άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Οικονόμου» 

Στο περιστατικό αντέδρασε με ανακοίνωσή του το γρ. Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ανακοινώντας πως πλέον μέλη του δεν θα συμμετέχουν σε εκπομπές του Δ. Οικονόμου, τον οποίο χαρακτηρίζουν «πρωινό άτυπο κυβερνητικό εκπρόσωπο».

«Μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα λογοκρισίας σε καλεσμένους του ΚΚΕ στις εκπομπές του πρωινού άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Οικονόμου του ΣΚΑΪ, είναι προφανές ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται στο εξής να νομιμοποιήσει με την -ούτως ή άλλως σπάνια- παρουσία του αυτές τις πρακτικές», σημειώνει συγκεκριμένα το ΚΚΕ.

Αλ. Νικολαΐδης: Η στάση του ΚΚΕ είναι απολύτως εύλογη

Για μια ακόμη φορά εκπομπές και δελτία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, μετατρέπονται σε δελτία της κυβέρνησης και δεν διστάζουν να λογοκρίνουν βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επειδή μετέφερε την σοκαριστική φραση «πάμε να τους... σκοτώσουμε» που ακούστηκε από ένστολο στη Νέα Σμύρνη.

Η στάση του ΚΚΕ είναι απολύτως εύλογη. Δυστυχώς όσο το ΕΣΡ αρνείται να επιτελέσει τον ρόλο που από το Σύνταγμα του έχει ανατεθεί, αυτά τα φαινόμενα θα συνεχίζονται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)