to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 24.01.2013

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Ο Σίμος ως Ηρωδιάς

Του Θανάση Καρτερού


Προειδοποιεί με τη δέουσα δεξιά αυστηρότητα - αχ, πώς μας έλειψε αυτή…- τους πρωτεργάτες των απεργιακών κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο Σίμος Κεδίκογλου. Και προαναγγέλλει ποινές αν οι ανυπάκουοι απεργοί δεν υπακούσουν, δεν αποδεχτούν τη δική του εκδοχή νομιμότητας και δεν προσέλθουν πάραυτα στην εργασία τους - για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Έστω και του κουρελιασμένου κοινωνικού συνόλου και με κουρελιασμένες συλλογικές συμβάσεις.

Και μόνο να διαβάζει και να ακούει κανείς τη λέξη πρωτεργάτες, κάτι παθαίνει. Μια αύρα εθνικοφροσύνης έρχεται από το παρελθόν της παράταξης που μας κυβερνά με την ευγενή χορηγία της Μέρκελ και τη ναζιάρικη στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ. και του ΠΑΣΟΚ. Διότι η Δεξιά δεν τα έβαζε ποτέ -α, πα, πα- με τους εργάτες. Οι πρωτεργάτες ήταν πάντα το κόλλημά της και τους πρωτεργάτες κυνηγούσε με όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή της - πιστόλια, μαχαίρια, κρατικούς λειτουργούς και παρακρατικούς εθελοντές.

Οφείλει όμως να είναι σοβαρός ο Σίμος ως Ηρωδιάς. Διότι η θυγατέρα του Ηρώδη τον είχε σταμπάρει τον έρμο Ιωάννη. Αυτός πώς ξέρει ποιοι είναι οι πρωτεργάτες; Συλλήβδην οι συνδικαλιστές; Μα μεταξύ τους μπορεί να υπάρχουν και συντηρητικοί φίλοι του - νομιμόφρονες. Όσοι ψηφίζουν υπέρ της απεργίας; Μα μεταξύ τους υπάρχουν και νοικοκυραίοι που ο θυμός για τις περικοπές τούς καθιστά ευάλωτους στην προπαγάνδα των πρωτεργατών. Μην την πληρώσουν και οι αθώοι και παρασυρμένοι.

Χρειάζεται συνεπώς ο κατάλληλος μηχανισμός αν θέλει ο εκπρόσωπος να βγει ασπροπρόσωπος. Μια κάποια ανίχνευση φρονημάτων, ένα κάποιο φακέλωμα, μια κάποια παρακολούθηση. Για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και να βρεθούν με ασφάλεια οι πρωτεργάτες. Επίσης δεν θα ήταν άσχημο να διερευνηθεί το οικογενειακό παρελθόν όλων - τι έκανε ο μπαμπάς τους στη δικτατορία, ο παππούς τους στην κατοχή. Χρειάζεται δηλαδή δουλειά - πολύ περισσότερο που οι πρωτεργάτες ήταν πάντα σατανικοί.

Επ’ αυτών η παράταξη του Σίμου έχει τεχνογνωσία. Ας φροντίσουν, όμως, μαζί με τον Δένδια και τους άλλους διώκτες πρωτεργατών, να μελετήσουν τα παλιά κιτάπια. Όχι να τσαλαβουτάνε απλώς σε εκφράσεις του Μεταξά και του Παττακού, αλλά να εμπεδώσουν και να εφαρμόσουν τις τακτικές τους δημιουργικά. Αξιοποιώντας φυσικά και τις νέες δυνατότητες, όπως την εμπειρία τόσων πρώην πρωτεργατών που διαθέτει η σύμμαχος ΔΗΜ.ΑΡ...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)