to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 19.06.2013

Πολιτική

Ο Σίμος Κεδίκογλου έγινε πρόεδρος του ΣτΕ!

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα, που έλεγε και η Σκάρλετ Ο'  Χάρα στο «Όσα παίρνει ο άνεμος». Μια μέρα κατά την οποία η ακροδεξιά ομάδα του Σαμαρά κάνει ένα ακόμη βήμα προς την εκτροπή. Δεν ορρωδούν προ ουδενός. Έφτασαν μέχρι του σημείου να διανείμουν, μέσω του ελεγχόμενου από εκείνους ΑΠΕ,  δήθεν ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ από τον πρόεδρό του, μέχρι που βγήκε ο ίδιος ο κ. Μενουδάκος και τους διέψευσε, εξευτελίζοντάς τους οριστικώς.

Την διάβαζες την ερμηνεία της απόφασης που δημοσίευσε το ΑΠΕ και νόμιζες ότι την είχε γράψει ο Κεδίκογλου με τα χεράκια του: Η ΕΡΤ έκλεισε οριστικά, όλοι οι εργαζόμενοι είναι απολυμένοι, το τι θα γίνει από εδώ και πέρα θα το αποφασίσουν οι υπουργοί του Σαμαρά αποκλειστικώς. Τελικά αποδείχθηκε ότι την ερμηνεία την είχε γράψει όντως ο Κεδίκογλου, όχι με τα χεράκια του, σιγά μην ξέρει τόσα γράμματα. Του την έγραψαν και μετά τη διένειμε στα παπαγαλάκια του, που έβγαιναν με χαρά να αναγγείλουν από τηλεοράσεως  ότι 2.650 συνάδελφοί τους έχουν χάσει οριστικά τις δουλειές τους. Τα ακούει ο κόσμος και του ανεβαίνει ενστικτωδώς στο στόμα το γνωστό και εν μέρει άδικο σύνθημα περί ρουφ., θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου.

Αυτό είναι το σχέδιο της εκτροπής: Διακυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, κλειστή δημόσια τηλεόραση, απόλυτος έλεγχος των εκδοτών και των καναλαρχών που χρωστάνε στις τράπεζες τα μαλλιά των κεφαλιών τους, πιέσεις στη δικαιοσύνη, ώστε να εκδίδει αποφάσεις βολικές για το καθεστώς κι αν δεν μας βολεύει η απόφαση, την ξαναγράφουμε μόνοι μας. Στο βάθος αχνοφαίνονται οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής, που άμα μας κουνηθείτε πολύ, τους φοράμε γραβάτες και τους ονομάζουμε κυβερνητικούς εταίρους.

Τέτοιοι είναι οι ακροδεξιοί του Σαμαρά, τέτοια ξέρουν, τέτοια κάνουν. Το θέμα είναι τι κάνουν οι άλλοι, το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και η αριστερά της ευθύνης του Κουβέλη. Θα τα καταπιούν και αυτά, θα καταπιούν την αλλοίωση της απόφασης του ΣτΕ, θα αντέξουν το μαύρο που συνεχίζει να απλώνεται στις οθόνες, θα ανεχθούν  τους τηλεοπτικούς τσαμπουκάδες του Βορίδη και του Γεωργιάδη; Τι θα κάνουν, θα πάνε σήμερα το βράδυ στο Μαξίμου και  θα συνυπογράψουν  την πρόταση του Σαμαρά για ΕΡΤ  μαϊμού με 200 εργαζόμενους, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα πεντέξι θέσεις υπουργών και υφυπουργών; Θα αρκεστούν στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, όταν γνωρίζουν ότι το αρχικό κείμενο του Σταμάτη, του Σκανδαλίδη και του Χατζησωκράτη εκτίθεται ήδη στο Μουσείο της Softex;

Η ζωή είναι περίπλοκη και η πολιτική περιπλοκότερη. Έρχονται όμως στιγμές που τα πράγματα γίνονται τόσο απλά, ώστε να απαντώνται με ένα ναι ή με ένα όχι. Αν σήμερα το βράδυ ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης πουν ναι στον Σαμαρά, θα είναι συνένοχοι της ακροδεξιάς εκτροπής. Χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Πηγή: Αυγή 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)