to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:05 | 08.11.2014

Διεθνή

Ο Σέρτζιο Γιάχνι μιλά στο left.gr: Το Ισραήλ είναι ρατσιστικό κράτος

Ο Σέρτζιο Γιάχνι είναι ένας πολύ σημαντικός ισραηλινός αναλυτής και ακτιβιστής. Είναι αντιρρησίας συνείδησης που φυλακίστηκε επανειλημμένα, λόγω της άρνησής του να υπηρετήσει, αρχικά στα κατεχόμενα, και αργότερα, γενικά στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.


Ερωτήσεις-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Ο Σέρτζιο Γιάχνι είναι ένας πολύ σημαντικός ισραηλινός αναλυτής και ακτιβιστής. Είναι αντιρρησίας συνείδησης που φυλακίστηκε επανειλημμένα, λόγω της άρνησής του να υπηρετήσει, αρχικά στα κατεχόμενα, και αργότερα, γενικά στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Είναι κάτοικος του Ισραήλ και συμμετέχει στο Κέντρο Εναλλακτικής Πληροφόρησης (Alternative Information Center-AIC).

Το AIC είναι από τις πιο δραστήριες και τολμηρές φωνές στην περιοχή, μια προοδευτική παλαιστινιο-ισραηλινή προσπάθεια, που βρίσκεται σε αντίθεση με τις ισραηλινο-παλαιστινιακές συνεργασίες που επιδιώκουν να παρουσιάσουν τη μακροχρόνια κατοχή ως πρόβλημα «αλληλοκατανόησης» και να την εδραιώσουν ως φυσιολογική κατάσταση.

Ο Σέρτζιο Γιάχνι  βρέθηκε στην Αθήνα προσκεκλημένος του Συλλόγου Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ για να κάνει δυο ομιλίες στην Ελλάδα, η μια χθες στην Αθήνα και τη δεύτερη σήμερα στην Πάτρα. Το left φυσικά άδραξε την ευκαιρία για να του πάρει μια συνέντευξη.

Με τον Σέρτζιο Γιάχνι, λοιπόν, συζητάμε για το τι συμβαίνει τώρα στην Παλαιστίνη, τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, για το αντιπολεμικό κίνημα και την ισραηλινή κοινωνία. Και φυσικά για το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Ειδικότερα ο Σέρτζιο Γιάχνι μας μιλά για τη σημασία του κινήματος για μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων και την καμπάνια BDS για το μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων, την αποτροπή επενδύσεων στο Ισραήλ και την επιβολή κυρώσεων προς τη χώρα αυτή όσο συνεχίζεται η κατοχή της Παλαιστίνης. (http://www.bdsmovement.net/bdsintro)

Δείτε, λοιπόν, αυτήν την πυκνή 15λεπτη συνέντευξη. Αξίζει της προσοχής σας:

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)