to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:03 | 21.06.2018

Διεθνή

Ο Σάντσεθ ανοίγει παράθυρο συνεργασίας με το Unidos Podemos

"Εμπιστευόμαστε τον Ιγκλέσιας" λέει η κυβέρνηση


Μήνυμα διαλόγου και συνεργασίας με το Unidos Podemos έστειλε από τη Βουλή ο νέος Ισπανός πρωθυπουργός Σάντσεθ, ενώ η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Θελαά υπογράμμισε ότι “δεν έχουμε κανένα λόγο να μην εμπιστευόμαστε τον Πάμπλο Ιγκλέσιας”.

Ο Σάντσεθ εμφανίστηκε σήμερα για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός στη συνεδρίαση κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής για να αφήσει δύο σημαντικά μηνύματα, ότι το Λαϊκό Κόμμα θα παραμείνει στην αντιπολίτευση μέχρι νεωτέρας, δηλαδή μέχρι τις εκλογές του 2020, και ότι έχει τη θέληση συνεργασίας με το Unidos Podemos για την υιοθέτηση κοινών πολιτικών έως το τέλος της θητείας της Βουλής.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ευχαρίστησε τον Σάντσεθ γιατί προχώρησε στην άρση του βέτο που είχε θέσει η κυβέρνηση Ραχόι σε 16 προτάσεις νόμου του Unidos Podemos με άξονα την αποκαλούμενη κοινωνική ατζέντα, γεγονός που δείχνει τη διάθεση των Σοσιαλιστών για συνεργασία με το Unidos Podemos. “Μαζί μπορούμε να κάνουμε ιστορικά πράγματα γι' αυτή τη χώρα”, κατέληξε ο Ιγκλέσιας απευθυνόμενος στον Σάντσεθ και τους Σοσιαλιστές.

Ακόμη πιο θετική και κατηγορηματική για τη συνεργασία των Σοσιαλιστών με την Αριστερά υπήρξε η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης και υπουργός Παιδείας Θελαά.

“Τι σας διηγήθηκε ο πρωθυπουργός για τη μυστική του συνάντηση με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας;” ρώτησε το «El Diario» την εκπρόσωπο της ισπανικής κυβέρνησης. “Ότι υπάρχουν θέματα που οι θέσεις μας συμπίπτουν και που μπορούμε να συμφωνήσουμε. Θα το εκμεταλλευτούμε γι' αυτά τα θέματα”, απάντησε η Θελαά.

“Εμπιστευόσαστε τον Πάμπλο Ιγκλέσιας;” συνέχισε το «El Diario». “Δεν έχουμε κανένα λόγο για να μην τον εμπιστευόμαστε”, συμπλήρωσε η Θελαά, που θα απαντήσει την επόμενη Τετάρτη στις ερωτήσεις του Πάμπλο Ιγκλέσιας στη Βουλή για θέματα που αφορούν το υπουργείο Παιδείας.

Aργύρης Παναγόπουλος - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)