to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:54 | 21.01.2015

Πολιτική

Ο Σαμαράς στον πανικό της ήττας τα βλέπει όλα γαλάζια

Ο Α. Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη όπου μίλησε σήμερα Τετάρτη επανέλαβε ορισμένες από τις δεσμεύσεις του για τις «ανάσες» καθώς, όπως είπε, «μπαίνουμε στην ανάπτυξη και δεν έχει άλλο κάτω, μόνο πάνω» και τόνισε ότι τη Δευτέρα η Ελλάδα θα είναι γαλάζια...


Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους ψηφοφόρους απόψε να αναδείξουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα έστω και με μία ψήφο διαφορά για να πάρει το μπόνους των 50 εδρών, τονίζοντας ευθέως και με έμφαση: “Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα θα είναι τρίτο ή τέταρτο ή πέμπτο αλλά ποιο θα είναι πρώτο”.

Με τα λόγια αυτά, έριξε και επίσημα το σύνθημα της “χαμένης ψήφου” προκειμένου να μην υπάρξει αποσυσπείρωση της ΝΔ προς το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ που διεκδικούν την τρίτη θέση


Ο Αντ. Σαμαράς επανέλαβε πολλές φορές ότι “παίζει ρόλο και η τελευταία ψήφος” διότι “με μία ψήφο μπορεί να κριθεί εάν θα έχει η χώρα κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή με κορμό τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς συμμάχους”. 

Δίνοντας δε, δραματικό τόνο στην ομιλία του, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους ψηφοφόρους του κέντρου, τους νοικοκυραίους, όπως είπε, ό,τι κι αν ψήφισαν στο παρελθόν, να ψηφίσουν ΝΔ στις πιο κρίσιμες εκλογές της χώρας. 
Για να έχει απήχηση το κάλεσμα στο κεντρώο κοινό, πρόσθεσε τη φράση “όχι σε μετεμφυλιακά πάθη” δείχνοντας να παίρνει τάχα αποστάσεις από τη γνωστή δήλωση του Μάκη Βορίδη. 

Στη γνωστή γραμμή της τρομολαγνείας, ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι "οι εκλογές αυτές είναι αποφασιστικής σημασίας αφού δεν κρίνεται μόνο η διακυβέρνηση, οι εκλογές αφορούν το αν η Ελλάδα θα έχει μέλλον μέσα στην Ευρώπη και σταθεί όρθια ή αν θα απομονωθεί και βυθιστεί στα ελλείμματα και στα χρέη".


Ο Α. Σαμαράς επανέλαβε ορισμένες από τις δεσμεύσεις του για τις «ανάσες» καθώς, όπως είπε, «μπαίνουμε στην ανάπτυξη και δεν έχει άλλο κάτω, μόνο πάνω».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)