to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 06.02.2020

Πολιτική

Ο Σαμαράς, ο Μητσοτάκης και ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

O Mπάμπης Παπαναγιώτου ήταν βέβαιος τον Σεπτέμβρη του 2019 «πως το ρήγμα μεταξύ Μητσοτάκη και Σαμαρά κινείται στη σφαίρα της φαντασίας του ΣΥΡΙΖΑ». Οι εξελίξεις - με την αποχή Σαμαρά από την ψηφοφορία για την ΠτΔ και την τροπολογία για το ποδόσφαιρο - τον... δικαίωσαν απόλυτα


Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και συζητήσεις, κυρίως στο εσωτερικό της Δεξιάς. Εύλογο, θα έλεγε κανείς, εφόσον η νέα Πρόεδρος όχι μόνο δεν προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά, αντίθετα, το πολιτικό της προφίλ περιλαμβάνει στοιχεία που δεν ανήκουν στη λεγόμενη συντηρητική παράταξη.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η κίνηση αυτή αναζωπύρωσε τα εσωκομματικά ρήγματα της ΝΔ. Η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία μόνο τυχαία δεν ήταν. Άλλωστε, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός φρόντισε να δείξει ότι η κίνηση του δεν ήταν τυχαία.

Το εσωκομματικό μέτωπο της ΝΔ δεν σταμάτησε στην εκλογή της ΠτΔ. Λίγες μέρες μετά, οι εξελίξεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έφεραν και πάλι τον Αντ. Σαμαρά απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη, όταν ο πρώτος απείχε επιδεικτικά από τη Βουλή κατά την ψήφιση της περιβόητης τροπολογίας σχετικά με την πολύ-ιδιοκτησία των ΠΑΕ (αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί "ντροπολογία"). Και, βεβαίως, μετά την αποχή, ο Αντ. Σαμαράς φρόντισε να κάνει επίδειξη ισχύος αφού, μέσω "διαρροών", κατέστησε σαφές ότι ούτε του ζήτησε η ΚΟ της ΝΔ εξηγήσεις, ούτε και θα μπορούσε να του ζητήσει...

Η υπόθεση αυτή, όμως, δεν είναι καινούργια. Πρόσφατα, με αφορμή την κατάθεση από πλευράς της ΝΔ της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής τον περασμένο Σεπτέμβριο για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, αρκετοί είχαν διαγνώσει την υπόγεια σύγκρουση μεταξύ Σαμαρά και Μητσοτάκη. Κι αυτό γιατί είχαν διακρίνει πως η επιλογή του πρωθυπουργού να αφήσει εκτός κάδρου τον Αλ. Τσίπρα  από τη σχετική ψηφοφορία ήταν μια επιλογή υποβιβασμού του ζητήματος σε σχέση με τη σκληρή γραμμή Σαμαρά, που από καιρού εις καιρόν δηλώνει πως "θα τους πάει μέχρι τέλους τους σκευωρούς". Ενδεχομένως, το επεισόδιο αυτό να συνδέεται και με την πρόσφατη υπαναχώρηση της ΝΔ για την κλήση της Ελ. Τουλουπάκη ως "ύποπτη" στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, το οποίο ξεκίνησε από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Β. Κεγκέρογλου.

Ωστόσο, υπήρχαν και κάποιοι που ήταν βέβαιοι πως το ρήγμα μεταξύ Μητσοτάκη και Σαμαρά κινείται στη σφαίρα της φαντασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας από αυτούς ήταν κι ο πρόσφατα διορισθείς στη θέση του σύμβουλου επικοινωνίας και Τύπου στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας "Κτιριακές Υποδομές ΑΕ" (ΚΤΥΠ ΑΕ), Μπάμπης Παπαπαναγιώτου. Ο αρθρογράφος του Ελεύθερου Τύπου, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί την καθημερινή του στήλη στην εφημερίδα, είχε γράψει τότε πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ "φαντασιώνονται σύγκρουση Σαμαρά - Μητσοτάκη" (12/9/2019, σελ. 5). Οι εξελίξεις τον δικαίωσαν απόλυτα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)