to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:05 | 09.09.2013

Πολιτική

Ο Σαμαράς έκανε Stand-Up Comedy, περί ανάκαμψης στην ΔΕΘ!

Η βρετανική ιστοσελίδα του Alexander Nekrassov σατιρίζει Σαμαρά & Grecovery


Η βρετανική σατιρική ιστοσελίδα stirring trouble internationally του διάσημου αναλυτή και συγγραφέα Alexander Nekrassov, σατιρίζει άγρια την ομιλία Σαμαρά στην ΔΕΘ.

Βέβαια, επειδή βλέπαμε παρόμοια δημοσιεύματα στο εξωτερικό για τον ΓΑΠ και πλέον βλέπουμε και για τον Σαμαρά, καλό θα ήταν να καταλάβουν οι ηγέτες μας, ότι αυτά που λένε και κάνουν έχουν αντίκτυπο σε όλους μας. Όχι μόνο στις διαλυμένες ζωές μας αλλά και στην εικόνα μας.

Και πραγματικά, αρκετά έχουμε ξεφτιλιστεί παγκοσμίως από τις ατάκες και τις πράξεις των διαφόρων αξιωματούχων των μνημονιακών μας κυβερνήσεων, τρία χρόνια τώρα.

O Alexander Nekrassov γεννήθηκε στη Ρωσία το 1957, και μετανάστευσε με την οικογένεια του στην Βρετανία στη δεκαετία του 1960.

  Το 1979 επέστρεψε στη Ρωσία για να σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και στη συνέχεια εργάστηκε για το πρακτορείο TASS, πρώτα ως ρεπόρτερ και αργότερα ως πολιτικός συντάκτης.

Έγινε ευρύτερα γνωστός μετά τη μετακίνηση στα γραφεία του TASS  στο Λονδίνο το 1989, όταν κάλυψε σημαντικά γεγονότα στη Βρετανία και την Ευρώπη, πήρε συνεντεύξεις με κορυφαίους πολιτικούς, αλλά και αποκλειστικές συνεντεύξεις από μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Alexander Nekrassov διακρίθηκε στα ρεπορτάζ του για την διαφθορά, ​​εντοπίζοντας τα αφεντικά της μαφίας και αποκάλυψε ένα μεγάλος μέρος της διεθνούς εγκληματικής δραστηριότητας.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ο Alexander Nekrassov εργάστηκε ως Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων για το Κρεμλίνο.

Πλέον εργάζεται στο Λονδίνο ως σχολιαστής και αναλυτής διεθνών ειδήσεων και είναι τακτικός σχολιαστης του BBC News και του RT.

Eχει γράψει τρία βιβλία και διαχειρίζεται την σατιρική βρετανική ιστοσελίδα stirringtroubleinternationally.com.

Στο στόχαστρο της σατιρικής ιστοσελίδας, στις 8 Σεπτεμβρίου 2013, μπήκε και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Greek PM Does A Great Stand-Up Gig, Cracking Jokes About The Green Shoots Of Recovery

Who needs satire when we have politicians saying hilarious things all of the time?

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει ένα μεγάλο νούμερο Stand-Up Comedy, με ξεκαρδιστικά αστεία περί σημαδιών ανάκαμψης

Ποιός χρειάζεται σάτιρα όταν έχουμε πολιτικούς που λένε ξεκαρδιστικά πράγματα όλη την ώρα;

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έκανε ένα μεγάλο νούμερο stand-up comedy χθες, με ξεκαρδιστικά ανέκδοτα για την οικονομία της χώρας.  

Επέλεξε ένα ωραίο μέρος για να το εκτελέσει, μια διεθνή έκθεση στη Θεσσαλονίκη όπου μια μαζική διαδήλωση έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα εναντίον της κυβερνητικής  πολιτικής της λιτότητας και άνοιξε τη  παράσταση του αποκαλώντας την Ελλάδα «νησίδα σταθερότητας» στην συνεχώς ασταθή περιοχή. (Η Ελλάδα, νησίδα; Αυτό ήταν απ¨τα καλά, Αντώνη)

Το κοινό ανταποκρίθηκε με δυνατά γέλια, και ποιος μπορεί να το κατηγορήσει;

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος χρησιμοποιεί το δικό του όνομα του για τις παραστάσεις στην σκηνή, εκτέλεσε στη συνέχεια, ένα αστείο σκετς σχετικά με αυτούς που τώρα μιλούν με ενθουσιασμό για την ελληνική ανάκαμψη, το Grecovery, όταν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες έλεγαν ότι η Ελλάδα θα πεταχτεί έξω από την Ευρωζώνη, το Grexit.  

Ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι που λένε όλα αυτά τα ξεκαρδιστικά πράγματα, ο κ. Σαμαράς προτίμησε να μην πει, για να μην χαλάσει η ροή από ανέκδοτα και πνευματώδεις παρατηρήσεις

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος κατάφερε να κρατάει μια σοβαρή έκφραση κατά τη διάρκεια της παράστασής του, κατι που έκανε όλο αυτό να ηχεί  ακόμη πιο αστείο, είπε ένα φοβερό ανέκδοτο για ξένους επενδυτές οι οποίοι σπρώχνονται μέσα στην βιασύνη τους  για να βγάλουν κάποια χρήματα από την πανίσχυρη ελληνική οικονομία, παίρνοντας ενθάρρυνση από την συρρίκνωση της, κατά 6,4% πέρυσι και από την πολλά υποσχόμενη αρνητική ανάπτυξη της στο 4,2% που αναμένεται φέτος.

Αλλά ακόμη και αν αυτό δεν ήταν ένα σίγουρο σημάδι ανάκαμψης, σίγουρα θα ήταν δύσκολο να βρεθεί κάποιος στην αίθουσα με μια διαφορετική άποψη, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων χιλιάδων αστυνομικών που φρουρούσαν τον χώρο όπου ο κ. Σαμαράς έδινε την παράστασή του, εκείνη την ημέρα.

Το αποκορύφωμα της παράστασης ήταν όταν ο πρωθυπουργός  Σαμαράς είπε στο κοινό ότι η Ελλάδα θα επιτύχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού για το 2013, αλλά εκτός των πληρωμών για την κάλυψη των τόκων του χρέους στις μεγάλες τράπεζες και στους διεθνούς οργανισμούς.  

Και αυτό πραγματικά ξετρέλανε τον κόσμο στην αίθουσα, γιατί η Ελλάδα χρωστάει τόσα πολλά σε άλλους που τυχόν πλεόνασμα του προϋπολογισμού δεν θα είναι τίποτα, σε σύγκριση με την αποπληρωμή για την εξυπηρέτηση των δανείων.

Νιώθοντας ότι τα αστεία του έχουν ανταπόκριση στον κόσμο που ήταν στην αίθουσα, ο κ. Σαμαράς το γύρισε στην πλάκα ακόμη περισσότερο, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει αυτό που πρέπει για να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της, ώστε εξαρτάται πλέον από τους πιστωτές να κάνουν παραχωρήσεις  και να ελαφρύνουν την επιβάρυνση του χρέους.

Αυτό ήταν τόσο αστείο που κάποιοι άνθρωποι άρχισαν να χειροκροτούν υστερικά και μερικούς έπρεπε να τους καταβρέξουν με την μάνικα, για να έρθουν στα συγκαλά τους . Ένας άνθρωπος κουβαλήθηκε έξω, καθώς δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει.

Ο κ. Σαμαράς έκλεισε το νούμερό του με ένα λαμπρό σκετς, λέγοντας, ενώ έδειχνε μεγάλη σοβαρότητα, ότι μερικά χρόνια λιτότητας δεν μπορούν να επισκιάσουν χιλιάδες χρόνια ένδοξης ιστορίας. Και το ακροατήριο ξέσπασε σε γέλια και χειροκρότησε αποχαιρετώντας τον μεγάλο κωμικό στη σκηνή, καθώς ήξερε ότι ήταν η τελευταία του ατάκα.

Αναμένεται ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς θα κάνει περιοδεία με την παράστασή του,  και θα παίξει και σε άλλες ελληνικές πόλεις, και, ενδεχομένως, να δώσει παραστάσεις στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, όπου θα επιχειρηματολογήσει για ένα επιπλέον bail-out για την Ελλάδα, πάνω από τα € 240 δισεκατομμύρια που έχει ήδη λάβει από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Και αν τα πράγματα πάνε καλά για την Ελλάδα, θα μπορέσει να πάρει άλλα 100 δις ευρώ και να έχει μια αρνητική ανάπτυξη του 3%, εύκολα.

Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)