to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:09 | 09.03.2021

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: «Ζούμε σε μία περίοδο που έχουν επιστρέψει οι φάκελοι πολιτικών φρονημάτων»

«Ζούμε σε μία περίοδο που έχουν επιστρέψει οι φάκελοι πολιτικών φρονημάτων, που υπάρχουν ασφαλίτες και χαφιέδες, οι οποίοι δίνουν στοιχεία για τα φρονήματα των πολιτών σε στελέχη και υπουργούς της κυβέρνησης για να τους στοχοποιήσουν και να δικαιολογήσουν, εκ των υστέρων, την αδικαιολόγητη αστυνομική βία που έχουν υποστεί. Η κυβέρνηση ΝΔ συνδέει την αστυνομική βία με την πολιτική τοποθέτηση κάθε πολίτη. Ζούμε πράγματι έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης ΝΔ που φτάνει σε σημείο να κατηγορεί και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έδειξαν τον απρόκλητο ξυλοδαρμό νέου στην πλατεία Νέας Σμύρνης», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις έξι», για την απρόκλητη επίθεση αστυνομικών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.


Σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν, πολίτες που έχουν στείλει μήνυμα για να κάνουν μια βόλτα σε πλατεία στην περιοχή που μένουν να δέχονται επίθεση από αστυνομικούς ενώ μιλούσαν και ενώ δεν προέβαλαν καμία αντίσταση. «Το #πονάω που φώναζε ο νέος που δεχόταν χτυπήματα από κλομπ αστυνομικού έχει μείνει χαραγμένο στις καρδιές και στο μυαλό όλων μας. Ο δημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται με την προσπάθεια στελεχών της να συγκαλύψουν τα όσα έγιναν κατηγορώντας τα θύματα για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, δικάζοντάς τους και αντικαθιστώντας την ίδια τη Δικαιοσύνη στις τηλεοπτικές οθόνες. Η ΝΔ και κυβέρνηση Μητσοτάκη δικάζει τους πολίτες και τους κατηγορεί με βάση το τι ψηφίζουν!», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σ.Φάμελλος παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι υπάρχει ένταση στην κοινωνία, η οποία μεταφέρεται και στην πολιτική σφαίρα και τροφοδοτείται από τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει οι αρρυθμίες και τα λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και της ανεπαρκούς στήριξης της οικονομίας και της απασχόλησης. «Δεν μπορεί κάποιος να παραμένει αδιάφορος όταν το ΕΚΑΒ μάς ενημερώνει πως υπάρχουν ογδόντα τέσσερις (84) διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), πως έχει αυξηθεί πάλι ο αριθμός των διασωληνωμένων, πως τελικά οι ΜΕΘ που ήταν αρκετές, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης, τελικά δεν υπάρχουν. Δεν μπορεί ο επαγγελματίας να μείνει ήρεμος όταν βλέπει πως το 60% των επιχειρήσεων έχουν μείνει εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής, πως πολλοί πολίτες έχουν μείνει εκτός των μέτρων στήριξης και πως γίνονται απολύσεις. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σοβαρές αρρυθμίες της κυβέρνησης, το «κορονοπάρτυ» του Πρωθυπουργού στην Ικαρία, η συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη. Εκτός δηλαδή από τις αρρυθμίες στην υγεία και στην οικονομία, είχαμε ένα πέπλο συγκάλυψης και προπαγάνδας για την Ικαρία και για την υπόθεση Λιγνάδη, όπου η αναξιοπιστία της κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση καταγράφηκε και στις δημοσκοπήσεις».

Ξεκαθάρισε τέλος, ότι δεν είναι μεμονωμένο το περιστατικό απρόκλητης αστυνομικής βίας στην πλατεία Νέας Σμύρνης, δεν πρόκειται για κάποιο λάθος που έκαναν κάποιοι αστυνομικοί αλλά για ένα κύμα και ένα μήνυμα αυταρχισμού και καταστολής που εκπέμπει η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο Σ.Φάμελλος υπογράμμισε ότι ο αυταρχισμός αποτελεί εργαλείο της κυβέρνησης ΝΔ για να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της. Ο κύριος Αλιβιζάτος δήλωσε ότι η άτυπη Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας έχει παύσει να λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2019, καθώς μετά την υπόθεση Ινδαρέ δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει το έργο της. «Τι κάνει τελικά ο κύριος Χρυσοχοΐδης; Το κύμα αυταρχισμού ή μάλλον το σχέδιο αυταρχισμού εκθέτουν την κυβέρνηση η οποία επιτίθεται στη νεολαία. Καταδικάζω την επιλογή της κυβέρνησης να τροφοδοτεί με φόβο τη νέα γενιά, κάτι για το οποίο υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική επιλογή. Ο κύριος Χρυσοχοΐδης οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του ή ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να του δείξει την έξοδο».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)