to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:26 | 03.12.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ο Σ. Φάμελλος εγκαινίασε το δίκτυο φυσικού αερίου στους Ν. Επιβάτες

Τα εγκαίνια της επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στους Ν. Επιβάτες Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε απόψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.


«Πρόκειται για ένα έργο που ολοκληρώθηκε το 2016 και υπάρχει πρόσβαση σε αυτό από την πάνω και από την κάτω πλευρά του οικισμού. Ταυτόχρονα η επιχείρηση ανακοινώνει το πρόγραμμά της για τις επόμενες χρονιές που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες περιοχές οικιστικών συγκεντρώσεων στον νομό Θεσσαλονίκης. Από τον δήμο Θερμαϊκού την Επανομή και τη Μηχανιώνα, από τον Δήμο Θέρμης τον Τρίλοφο, το Πλαγιάρι και τα Βασιλικά, από τον δήμο Πυλαίας, το Φίλυρο και τον Χορτιάτη, από τον Δήμο Λαγκαδά τον Λαγκαδά, από τον δήμο Χαλκηδόνας τα Κουφάλια και τη Ν. Μεσήμβρια και από τον Δήμο Δέλτα την Χαλάστρα, σύντομα και αυτές οι περιοχές θα αποκτήσουν φυσικό αέριο», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Φάμελλος.

Ο ίδιος επισήμανε πως με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου «περισσότεροι συμπολίτες και συμπολίτισσες θα έχουν ένα φθηνό και καθαρό καύσιμο. Παράλληλα θα έχουν εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με το πετρέλαιο της τάξης του 44%, αλλά και πολλοί επαγγελματίες θα έχουν ένα καύσιμο που το 2016 είχε μείωση κόστους της τάξης του 35%. Και αυτό αποτελεί μια τόνωση των επαγγελματιών σε δύσκολες συγκυρίες. Το αέριο μάς δείχνει πως υπάρχει τρόπος ώστε να υπάρχει πρόοδος και ανάπτυξη μαζί με καθαρό περιβάλλον. Τις ενεργειακές επενδύσεις τις έχει επιλέξει η κυβέρνησή μας, μιας που η Ελλάδα λόγω της γεωπολιτικής θέσης έχει αυτήν τη δυνατότητα. Καλωσορίζουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες της εταιρείας αερίου, όπου μπορούμε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, διατηρώντας στο ελληνικό δημόσιο την πλειοψηφία, να έχουμε αποτελεσματικές επενδύσεις και ένα πιο καθαρό περιβάλλον», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη ο οποίος επισήμανε: «Το έργο αυτό βοηθάει την περιοχή και το περιβάλλον και συμβάλλει στην οικονομία κλίμακας σε έναν τουριστικό δήμο. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες συνδέθηκαν και απολαμβάνουν τα οφέλη του αερίου. Το δίκτυο στοχεύει στα επόμενα πέντε χρόνια να επεκταθεί στην Αγ. Τριάδα, τη Μηχανιώνα και την Επανωμή, άρα να καλύψει άλλα 60% της έκτασης του δήμου μας. Έχουν δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίες και αυτό μας κάνει ευτυχισμένους».

Πριν από τα εγκαίνια στους Ν. Επιβάτες, ο κ. Φάμελλος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ευόσμου- Κορδελιού για το θέμα της δυσοσμίας στο Δ.Δ. Κορδελιού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώθηκε για τις λύσεις που δρομολογούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και για την αναβάθμιση των σταθμών μέτρησης του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Σήμερα μαζί με αντιπροσωπεία από βουλευτές επισκεφτήκαμε τον δήμο Ευόσμου όπου συζητήσαμε τα θέματα περιβάλλοντος και κύρια το φαινόμενο δυσοσμίας που εμφανίστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή. Ταυτόχρονα ανακοινώσαμε ότι από το πράσινο ταμείο αποφασίστηκε η χρηματοδότηση και η ενίσχυση του σταθμού ρύπανσης στο Κορδελιό που έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με ένα ποσό 131.500 ευρώ και ταυτόχρονα σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια υποστηρίζουμε τον εργαστηριακό εξοπλισμό με ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ για ειδικά μηχανήματα που θα εφοδιαστεί το ΑΠΘ, τα οποία θα βοηθούν στον εντοπισμό και ανάλυση των μορφών ρύπανσης», τόνισε ο κ. Φάμελλος και συνέχισε: «Ζητήσαμε την προσοχή και τη συνεργασία από τους κατοίκους έτσι ώστε να εντοπιστεί η ρυπαίνουσα δραστηριότητα κάτι που ακόμη δεν έγινε γνωστό παρά τις επίμονες προσπάθειες της Περιφέρειας. Δείξαμε δηλαδή την προοπτική για μια αποτελεσματική συνεργασία της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης για ένα καλό περιβάλλον».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)