to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 27.09.2019

πηγή: 105,5 Στο Κόκκινο

Πολιτική

Σ. Αλεξίου: Το φεστιβάλ μας, αφετηρία για την οργανωτική και πολιτική ανάπτυξη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (ηχητικό)

Η μαζικοποίηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ άρχισε μετά τις ευρωεκλογές, τόνισε ο γραμματέας της οργάνωσης, ενώ επεκτάθηκε και στα όσα απαιτούνται ώστε να σταθεί η οργάνωση στα πόδια της καθώς για πολλούς το να ενταχθούν στην νεολαία ενός κυβερνητικού κόμματος δεν φάνηκε να είναι κάτι το δελεαστικό


Στην εκκίνηση της διαδικασίας μαζικοποίησης και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος αναφέρθηκε μιλώντας Στο Κόκκινο ο γραμματέας της, Σωτήρης Αλεξίου, με αφορμή την έναρξη του ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2019 «Ταξίδι 4: Έφοδος στον Ουρανό» - που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 29/9 στο Άλσος Στρατού στο Γουδή - στο οποίο θα μιλήσει και πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, κάτι που έχει να γίνει πολλά χρόνια και τελικά σηματοδοτεί και την έναρξη αυτής της διαδικασίας.

Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον Στάθη Σχινά αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα και εξήγησε ότι «δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω» αλλά μίλησε και για το κύμα νέων μελών που προσέρχεται στην Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές με «εκατοντάδες αιτήσεις εγγραφής» και πως αρκετοί έρχονται από τον χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ και από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη διαδικασία οργανωτικής και πολιτικής ανάπτυξης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ορίζοντας της οποίας είναι το επόμενο συνέδριο της που θα γίνει στα τέλη του έτους. Ο κ. Αλεξίου μίλησε και για την παρουσία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια και στα σχολεία, στα συνδικάτα και στους χώρους εργασίας και για τα όσα απαιτούνται ώστε να σταθεί η οργάνωση στα πόδια της καθώς για πολλούς το να ενταχθούν στην νεολαία ενός κυβερνητικού κόμματος φάνηκε ότι δεν ήταν δελεαστική.

Αυτή η αρχική φάση άλλαξε με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την τόσο μεγάλη διαφορά των δύο κομμάτων και αυτό που προσπαθούσαν τα μέλη της Νεολαίας να κάνουν σε τέσσερα χρόνια έγινε σε μια μέρα, όπως εξήγησε, καθώς αναδείχτηκαν οι μεγάλες, τεράστιες, χαοτικές διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, των προοδευτικών δυνάμεων με τις νεοφιλελεύθερες ακροδεξιές δυνάμεις, που τα ΜΜΕ τα έχουν κάνει μια σούπα.

Ο κ. Αλεξίου τόνισε ότι η διαδικασία στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και το «άνοιγμα» της «θα γίνει με έναν πιο ομαλό τρόπο σε σχέση με το κόμμα» και αυτό είναι μια έμμεση κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι το αποτέλεσμα αυτής της απότομης συμμαχίας, που δημιουργήθηκε, φάνηκε και από τα αποτελέσματα των δημοτικών/περιφερειακών εκλογών.

Στο ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2019 «Ταξίδι 4: Έφοδος στον Ουρανό» ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 19:30.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)