to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο πυρηνάρχης του Μαξίμου

Όσο κι αν κοπιάσει το επικοινωνιακό επιτελείο της Συγγρού να πείσει την κοινή γνώμη ότι κύριο μέλημα του πρωθυπουργού ήταν να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο το νεοναζιστικό μόρφωμα, δεν θα καταφέρει να κρύψει πως με «εντολή Σαμαρά» η Χρυσή Αυγή διέθετε έναν ακόμη κρυφό πυρηνάρχη μέσα στην ίδια την κυβέρνηση.


Την ώρα που η ναζιστική συμμορία επιχειρεί να βγει λάδι και να παρουσιαστεί ως θύμα μιας κυβερνητικής σκευωρίας με σκοπό την επιστροφή των ακροδεξιών ψηφοφόρων στην αγκαλιά της μητέρας Νέας Δημοκρατίας, καταρρέει το αντισυστημικό προσωπείο που συστηματικά καλλιεργεί την τελευταία τετραετία. Το επίμαχο βίντεο αποκαλύπτει τους στενούς δεσμούς της Χ.Α. με το σύστημα εξουσίας του Αντώνη Σαμαρά, καθώς το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου ήταν ένας προνομιακός συνομιλητής του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

Την περίοδο των συλλήψεων του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, είχαν καταγραφεί δεκάδες καταγγελίες για διαύλους επικοινωνίας των νεοναζί με τις αρχές ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες. Οι ακροδεξιές «πηγές» στα αστυνομικά τμήματα αποδείχθηκαν τελικά «ψίχουλα» μπροστά στον ακροδεξιό πληροφοριοδότη που διέθετε η Χρυσή Αυγή μέσα στο ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο. Η Χ.Α. δεν ήταν τόσο αντισυστημική όσο πίστευαν αυτοί που την ψήφιζαν, αλλά ότι έκανε το έκανε έχοντας τις πλάτες του συστήματος, το οποίο την ξέβρασε όταν δεν του ήταν πια χρήσιμη. Μέχρι τότε δολοφονούσε και τρομοκρατούσε ελεύθερα χάρη στους υψηλά ιστάμενους φίλους της. Ο άνθρωπος του Αντ. Σαμαρά που πριν λίγες ημέρες δήλωσε αντικομμουνιστής από κούνια, δεν τοποθετήθηκε κριτικά απέναντι στην Αριστερά, όπως θα είχε κάθε δικαίωμα να κάνει στο πλαίσιο της ιδεολογικής αντιπαράθεσης, αλλά έδωσε το πραγματικό πολιτικό του στίγμα. Αυτό του ακροδεξιού και του φασίστα και κανείς από το περιβάλλον του πρωθυπουργού δεν δικαιούται να πέσει από τα σύννεφα για την πολιτική ταυτότητα και τον ρόλο του Τάκη Μπαλτάκου στην ενσωμάτωση της χρυσαυγίτικης ατζέντας στην πολιτική του κ. Σαμαρά από τις ομιλίες του Ζαππείου μέχρι σήμερα.

Όσο κι αν κοπιάσει το επικοινωνιακό επιτελείο της Συγγρού να πείσει την κοινή γνώμη ότι κύριο μέλημα του πρωθυπουργού ήταν να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο το νεοναζιστικό μόρφωμα, δεν θα καταφέρει να κρύψει πως με «εντολή Σαμαρά» η Χρυσή Αυγή διέθετε έναν ακόμη κρυφό πυρηνάρχη μέσα στην ίδια την κυβέρνηση. Γιατί αυτό ήταν ο κ. Μπαλτάκος. Ο πυρηνάρχης του Μαξίμου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)