to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:50 | 20.10.2020

Πολιτική

«Ο πτωχευτικός της Ν.Δ. θα πλήξει (και) τους μηχανικούς - Αναγκαία η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής»

Συνάντηση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκου Παππά, και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη με το προεδρείο της ΔΕ του ΤΕΕ - Συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με το έργο αλλά και τις διεκδικήσεις των μηχανικών, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στα μεγάλα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν στη χώρα όσο και στις αλλαγές που φέρνει (και) για τον εν λόγω κλάδο ο νέος πτωχευτικός κώδικας της Ν.Δ.


Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης είχαν σήμερα συνάντηση με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), και πιο συγκεκριμένα τον πρόεδρο Γιώργο Στασινό, τον α’ αντιπρόεδρο Νίκο Ανδρεαδάκη και το μέλος Σταυρούλα Αγρίου. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο πρώην βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, Αποστόλης Καραναστάσης.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν ζητήματα σχετικά με το έργο αλλά και τις διεκδικήσεις των μηχανικών, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στα μεγάλα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν στη χώρα όσο και στις αλλαγές που φέρνει (και) για τον εν λόγω κλάδο ο νέος πτωχευτικός κώδικας της Ν.Δ.

Οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης σημείωσαν:

«Ο νέος πτωχευτικός κώδικας της Ν.Δ. αναμένεται να πλήξει και τον κλάδο των μηχανικών και των μικρομεσαίων κατασκευαστικών εταιρειών. Όπως και με τα ελλιπή μέτρα στήριξης έναντι των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, έτσι και τώρα η κυβέρνηση προωθεί την εκκαθάριση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου και τη συγκέντρωση του μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς στα χέρια λίγων και ισχυρών εταιρειών.

Ο κατασκευαστικός κλάδος πρέπει να αναδειχθεί σε ατμομηχανή της οικονομίας. Βάζοντας μπροστά τα μεγάλα και κρίσιμα έργα υποδομών, τα οποία θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)