to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο ψεύτης κ. Βρούτσης

Θα ήταν χρήσιμο να εξετάσει κάποιος συνολικά τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει ώς τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απέναντι στην τεράστια κοινωνική κρίση που προκαλεί η πανδημία. Γιατί αυτό αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις προθέσεις της απέναντι στον κόσμο της εργασίας.


Τι έχουμε δει ώς τώρα: Πρώτον, η κυβέρνηση αρνήθηκε να εγγυηθεί τις πλήρεις αποδοχές των εργαζομένων, όπως έκαναν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεύτερον, άνοιξε τον δρόμο για τη μετατροπή συμβάσεων πλήρους σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Τρίτον, αρνήθηκε να δεσμευτεί για απαγόρευση απολύσεων. Τέταρτον, μετά την άρση της καραντίνας γενίκευσε τη μείωση των μισθών κατά 20%, μέτρο που υπό κανονικές συνθήκες θα είχε προκαλέσει μαζικό ξεσηκωμό.

Σε συνέχεια όλων αυτών, η κυβέρνηση επιτρέπει τώρα τον δανεισμό των επιχειρήσεων με κρατική εγγύηση, χωρίς να θέτει ως προϋπόθεση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Αυτό είναι πρωτοφανές. Είναι μια σκανδαλώδης παραχώρηση προς τους εργοδότες και μια κατάμουτρη προσβολή σε εκατοντάδες χιλιάδες επισφαλείς εργαζόμενους που θα είναι τα πρώτα θύματα της κρίσης.

Ο υπουργός Εργασίας, που χρεώνεται με το καραμπινάτο σκάνδαλο της κατάρτισης και με το επικοινωνιακό πυροτέχνημα των ηλεκτρονικών συντάξεων, που μάζεψε μετά τις αποκαλύψεις της “Αυγής”, αποδεικνύεται πλέον ένας κοινός ψεύτης.

Ο κ. Βρούτσης είχε δηλώσει ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας, στις επιχειρήσεις που θα λάβουν κρατική στήριξη, θα παραμείνει σταθερός. Οι σημερινές αποκαλύψεις της “Αυγής” τον διαψεύδουν.

Δεν είναι αστείο. Είναι η αντίληψή τους για το μέλλον της χώρας. Αντίληψη αντικοινωνική και επικίνδυνη. Ας καταλάβουμε ότι δεν θα σταματήσουν αν ο ίδιος ο κόσμος της εργασίας δεν τους αναγκάσει να σταματήσουν.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)