to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:02 | 24.05.2017

Πολιτική

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μειώσεις στους αυξημένους λόγω κλιμακίων λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, για τους πολίτες που φέτος είδαν αυξημένους λογαριασμούς λόγω κλιμακίων.


Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, για τους πολίτες που φέτος είδαν αυξημένους λογαριασμούς λόγω κλιμακίων. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν προσδιόρισε σε τι ποσοστό καθώς αυτό καθορίζεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ωστόσο υπογράμμισε πως οι πολιτικές που θα αναπτυχθούν το προσεχές διάστημα στοχεύουν  έως το 2020 να έχουν συρρικνωθεί -εάν δεν έχουν εξαλειφθεί- οι χρεώσεις για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. «Αντιμετωπίζουμε σοβαρά το θέμα της επιβάρυνσης, της αιφνιδιαστικής επιβάρυνσης των λογαριασμός της ΔΕΗ και η επιχείρηση θα δώσει στα νοικοκυριά τη δυνατότητα ρύθμισης και από εδώ και πέρα δεν θα ξανασυμβεί», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ, ο οποίος διαφώνησε με τη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών για την επιχείρηση, ο πρωθυπουργός είπε:

«Ο καθένας έχει έναν ρόλο και ο ρόλος του ως επικεφαλής της ΔΕΗ είναι να καταθέτει τις δικές του σκέψεις και προτάσεις για θέματα που η ΔΕΗ έχει να διαχειριστεί, αλλά δεν διαπραγματεύεται εκείνος με τους θεσμούς, ούτε παράγει πολιτική». «Θα πρότεινα και στον ίδιο να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα, η κυβέρνηση στο θέμα της διαπραγμάτευσης έχει κάνει το καλύτερο δυνατό» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός

«Καταφέραμε να αποφύγουμε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ, που μπήκε ξανά ήρθε  στο τραπέζι από τους δανειστές και τη ΝΔ. Θα έμπαιναν μέσα -σε αυτή την περίπτωση- όχι μόνο οι λιγνιτικές μονάδες αλλά και τα νερά. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, εάν δεν υπήρχε αυτό η ΔΕΗ θα ήταν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση» πρόσθεσε. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)