to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 14.08.2012

left.gr

Πολιτική

"Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συγκαλύψει τη διχαστική πολιτική του πίσω από εκκλήσεις για ενότητα"

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις δυσκολίες και τις "συνεχείς αναταράξεις", η Ελλάδα θα καταφέρει να υπερβεί την κρίση εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς από την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεσσηνία, όπου βρίσκεται εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.


Ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας έκανε δηλώσεις, μιλώντας για ενότητα και απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες "πέρα και πάνω από κόμματα" να είναι "μία ενωμένη γροθιά". 


Μέχρι επίκληση στην Παναγία έκανε λέγοντας: "Τώρα είναι η Ελλάδα που μετράει και τίποτα άλλο. Και είμαι βέβαιος, ότι με τη βοήθεια της Παναγιάς, θα κερδίσουμε. Μάχη δύσκολη, ανηφορική, δύσβατη, με συνεχείς αναταράξεις, θα την κερδίσουμε".


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: "Δεν μπορεί να συγκαλυφθεί η διχαστική πολιτική του πίσω από εκκλήσεις για ενότητα"


Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

"Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συγκαλύψει τη διχαστική πολιτική του πίσω από εκκλήσεις για ενότητα. Η κατά γράμμα εφαρμογή του μνημονίου και η υποταγή στους δανειστές από την τρικομματική κυβέρνηση του κ. Σαμαρά βάζει «βόμβα» στα θεμέλια της κοινωνίας και διαλύει τη συνοχή της.

Η μνημονιακή τριανδρία αποδεικνύει καθημερινά ότι αυτό που ξέρει να κάνει καλά είναι να προσθέτει σκληρά μέτρα, να ξεπουλάει δημόσιο πλούτο και να αφαιρεί κοινωνικά δικαιώματα φέρνοντας τη χώρα όλο και πιο κοντά στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη".

Στο σχόλιο τονίζετααι επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ "αγωνίζεται για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και παλεύει για μια δίκαιη και δημιουργική έξοδο από την κρίση μέσω της εφαρμογής ενός εναλλακτικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βιώσιμη ανάπτυξη και αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)