to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:56 | 20.06.2019

Διεθνή

Ο πρώην επικεφαλής της Ιντερπόλ παραδέχτηκε την ενοχή του στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας μετέδωσαν ότι ο πρώην επικεφαλής της Ιντερπόλ, ο Μενγκ Χονγκγουέι, παραδέχτηκε την ενοχή του στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας σήμερα έπειτα από την κατηγορία που διατύπωσαν εις βάρος του οι εισαγγελικές αρχές για δωροληψία ύψους 2,11 εκατομμυρίων δολαρίων.


Το δικαστήριο στην πόλη Τιανζίν της βόρειας Κίνας θα ανακοινώσει την απόφασή του σε ημερομηνία που δεν έγινε γνωστή, σύμφωνα με την εφημερίδα People's Daily.

Δεν είναι σαφές ποιος δικηγόρος εκπροσωπεί τον Μενγκ και δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί ο ίδιος ή κάποιος εκπρόσωπός του για να σχολιάσει. Η σύζυγός του, στην οποία έχει δοθεί άσυλο στη Γαλλία, έχει δηλώσει ότι οι κατηγορίες εις βάρος του είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Η Ιντερπόλ, η οποία εδρεύει στη Γαλλία, ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι ο Μενγκ παραιτήθηκε από επικεφαλής της, λίγες μέρες αφού η σύζυγός του τον ανέφερε ως αγνοούμενο μετά την επιστροφή του στην Κίνα.

Τον Μάρτιο το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι η έρευνά του σχετικά με τον Μενγκ διαπίστωσε ότι δαπάνησε "υπέρογκα" ποσά από κρατικούς φόρους, έκανε κατάχρηση εξουσίας και αρνήθηκε να ακουλουθήσει τις αποφάσεις του κόμματος.

"Ο Μενγκ Χονγκγουέι έκανε τις οριστικές του δηλώσεις και ομολόγησε την ενοχή του, ενώ εξέφρασε μεταμέλεια στο δικαστήριο", ανέφερε σχετικά με την ακροαματική διαδικασία η People's Daily.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι τα αδικήματα τα οποία κατηγορείται ότι διέπραξε από διάφορα αξιώματα, ανάμεσά τους και την περίοδο που ήταν υφυπουργός Ασφαλείας και επικεφαλής της κινεζικής ακτοφυλακής, ανατρέχουν στο 2005.

Τα κινεζικά δικαστήρια ελέγχονται στενά από το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο Μενγκ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κριθεί ένοχος.

Ο Μενγκ τέθηκε επικεφαλής της Ιντερπόλ στα τέλη του 2016.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)