to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:08 | 17.05.2018

Πολιτική

Ο προέδρος της Βουλής στην εκδήλωση τιμής για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Γιάννη Πασαλίδη

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία αξιολογώντας το βάρος της προσωπικότητας του Γιάννη Πασαλίδη ετοιμάζει την πολιτική του βιογραφία, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.


Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία αξιολογώντας το βάρος της προσωπικότητας του Γιάννη Πασαλίδη ετοιμάζει την πολιτική του βιογραφία, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης μιλώντας σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση τιμής για τα «50 χρόνια από το θάνατο του Γιάννη Πασαλίδη», ο οποίος με την αγωνιστική και κοινωνική του δράση κατέστη εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς. 

«Ο Γιάννης Πασαλίδης», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής,  «έμεινε στην Ιστορία ως μια εξέχουσα μορφή της Αριστεράς για το πολυσχιδές έργο του και τη σημαντική προσφορά του στα κοινά. Η πολιτική του πορεία ήταν ενδεικτική ενός ανθρώπου που κατανοώντας τις βαθιές κοινωνικές ζυμώσεις της εκάστοτε χρονικής συγκυρίας προσπάθησε να προασπίσει τα δημοκρατικά ιδεώδη, τους κοινωνικούς αγώνες και τα δικαιώματα των Ποντίων αλλά και εν συνόλω των καταπιεσμένων.»

Ο Γιάννης Πασαλίδης, όπως σημείωσε ο κ. Βούτσης, δεν έμεινε γνωστός μονάχα για την πολιτική του δράση αλλά και για το ανθρωπιστικό του έργο καθώς προσέφερε δωρεάν τις ιατρικές του υπηρεσίες στους έχοντες ανάγκη αποκτώντας έτσι το προσωνύμιο «γιατρός των φτωχών».

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε  υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, άνοιξε με χαιρετισμό της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κ. Καλυψώς Γούλα, ενώ για τη ζωή και το έργο του μίλησαν ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας ΕΚΠΑ κ. Ηλίας Νικολακόπουλος, η ιστορικός, Διευθύντρια Ερευνών ΕΚΚΕ, κ. Ιωάννα Παπαθανασίου και ο δικηγόρος και εγγονός του Γιάννη Πασαλίδη, Γιάννης Νισύριος, ενώ τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος - συγγραφέας, Σπύρος Κουζινόπουλος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 για τη ζωή και το έργο του με πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)