to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:53 | 24.02.2013

Διεθνή

Ο Πρόεδρος Νιγηρίας ξόδεψε 1 εκ. δολάρια που προορίζονταν για φιλανθρωπίες για την εμφάνιση των Beyoncé και Jay-Z

Ο Γκούντλακ Τζόναθαν (Goodluck Ebele Jonathan, 20 Νοεμβρίου 1957) είναι Νιγηριανός πολιτικός και πρόεδρος της χώρας από το Φεβρουάριο του 2010. Τώρα κατηγορείται για σπατάλη 1 εκατομμυρίου δολαρίων που προοριζόταν για φιλανθρωπίες. Το ποσό τελικά διετέθη για διοργάνωση συναυλίας του ζεύγους Beyoncé - Jay-Z.


Η είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το "Sahara Reporters". Το site δημοσιεύει ένα γράμμα που είχε σφραγιστεί από αξιωματούχους της κυβέρνησης το 2006 και αποκαλύπτει τη σπατάλη.

Ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της χώρας, αφού συγκέντρωσαν 150 εκατομμύρια Nairas (το νόμισμα της χώρας) που είχαν κατατεθεί σε φιλανθρωπικό Fund, διέθεσαν το ποσό για να "κλείσουν" τους δύο pop stars για το "This Day Music Festival" που διεξήχθη στο Λάγος το 2006.

Σημειώνεται, ότι σε αντίστοιχη περίπτωση, η Kim Kardashian έλαβε 500.000 δολάρια για να εμφανιστεί σε show στο Λάγος την περασμένη εβδομάδα. Η ίδια, έμεινε μόλις 45 λεπτά στην εκδήλωση ενώ μίλησε μόλις 45 δευτερόλεπτα.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας, ελέγχει τα ποσά που διατίθενται για εκδηλώσεις μόδας, συναυλίες και λοιπά show. Σύμφωνα με το "Sahara Reporters", το γράμμα που αποκαλύπτει τη σπατάλη των χρημάτων, είχε σαν αποστολέα του τον Nduka Obaigbena, εκδότη της εφημερίδας "This Day". Παρόλα αυτά, έρευνες διεξάγονται για την αυθεντικότητα του. Στο ίδιο γράμμα, υπάρχει ιδιόχειρο σημείωμα του Προέδρου της Νιγηρίας για "αλλαγή χρήσης" του ποσού, καθώς και υπογραφή του.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Beyoncé και ο Jay-Z δεν γνώριζαν ότι το ποσό με το οποίο πληρώθηκαν προοριζόταν για φιλανθρωπίες. Η Missy Elliott, ο Busta Rhymes, ο Snoop Dogg και η Ciara, είχαν εμφανιστεί επίσης στο ίδιο φεστιβάλ.

Τα εισιτήρια του φεστιβάλ, αλλά και των τελευταίων που έχουν διοργανωθεί στη χώρα, είναι ιδιαιτέρως ακριβά για έναν μέσο Νιγηριανό.

Ο Γκούντλακ Τζόναθαν αντικατέστησε τον Ντιπρέγιε Αλαμιεγιεσέιγκα (2006), εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Το Σεπτέμβριο του 2006 η σύζυγος του Τζόναθαν συνελήφθη από την επιτροπή για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος στη Νιγηρία για αδικήματα που αφορούν επίσης, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Πηγή: Dailymail



Από το news247.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)