to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:54 | 13.12.2012

Κοινωνία

Ο πρόεδρος εργαζομένων των ΕΑΣ : "Πάγωσαν παραγγελίες ύψους 430 εκατομμυρίων"

Για «εγκληματική απόφαση» έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Παναγιώτης Δούκας, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να «πουληθεί» η αμυντική βιομηχανία, μαζί με τις θυγατρικές της.


«Ζητάμε από την κυβέρνηση να δει αυτή την επιχείρηση όχι ως έναν κουβά μαύρου χρήματος, που ‘πέφτει’ από το ελληνικό δημόσιο, αλλά ως μια εταιρία που μπορεί να αναπτυχθεί» σημείωσε ο κ. Δούκας.

Αναφερόμενος στη δυναμική της εταιρίας ο Πρόεδρος των εργαζομένων στα ΕΑΣ, τόνισε ότι:

«Αυτή η εταιρεία, σήμερα που μιλάμε, έχει ένα ανεκτέλεστο έργο γύρω στα 80 εκατ. ευρώ, υπάρχουν προσφορές που έχει δώσει η εταιρία γύρω στα 150 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει και ζήτηση από το εξωτερικό γύρω στα 250 εκατ. δολάρια για εξαγωγές».

«Θέλουμε τελικά να εξάγουμε και να φέρουμε συνάλλαγμα στη χώρα ή να εισάγουμε μόνο ιδιώτες; Αυτό είναι το ερώτημα!» επεσήμανε ο κ. Δούκας.

  Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ καταγγέλλουν ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες!

 
 Το μήνυμα των εργαζομένων προς την κυβέρνηση, είναι ότι «θέλουμε να διατηρηθούν τα ΕΑΣ ανοιχτά, να αναπτυχθούν προς όφελος της Άμυνας και της Οικονομίας της χώρας, γιατί υπάρχουν οι δυνατότητες αυτή η εταιρία να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στα ΕΑΣ Υμηττού, Γιάννης Σαράντης.

Για πρωτοφανές φαινόμενο έκανε λόγο στη συνέχεια ο κ. Σαράντης αναφερόμενος στην «ιδιότυπη στάση πληρωμών, στην οποία έχει προβεί το ελληνικό δημόσιο» σε ό,τι αφορά τα ΕΑΣ, ενώ εξέφρασε την ανησυχία ότι αυτό «θα συμβεί και σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς».

 «Όλοι οι εργαζόμενοι παρόλο που γνωρίζουμε ότι είμαστε τρεις μήνες απλήρωτοι, με όλα τα χαράτσια πάνω απ’ τα κεφάλια μας, προτάσσουμε την ύπαρξη της εταιρίας» σημείωσε ο Απόστολος Βασιλάρας, μέλος του Σωματείου των εργαζομένων στα ΕΑΣ Υμηττού.

«Δεν έχει εκλείψει ο εξ Ανατολών εχθρός. Η Τουρκία έχει 42 πολεμικές βιομηχανίες και τις αναπτύσσει. Μπαίνει σε καινούργια τεχνολογία, σε καινούργια όπλα, σε καινούργια συστήματα. Η Ελλάδα έχει μία αμυντική βιομηχανία και αυτή την κλείνει. Ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα μπορεί να βγάζει τα συμπεράσματά της» τόνισε ο κ. Βασιλάρας.


Πηγή: enikos.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)