to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:57 | 18.03.2019

Πολιτισμός

«Ο πρίγκιπας κι ο φτωχός» έφτασε στην ελληνική περιφέρεια

Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Ο πρίγκιπας κι ο φτωχός» μεταδόθηκε από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής σε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας


Το κλασικό έργο του Μαρκ Τουέιν «Ο πρίγκιπας κι ο φτωχός», που παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο σε θεατρική διασκευή της Τζέμα Κένεντι και σκηνοθεσία της Σοφίας Βγενοπούλου, μεταδόθηκε χθες, Σάββατο 16 Μαρτίου, απευθείας από τη σκηνή του Μικρού Εθνικού, σε Αμοργό, Δράμα, Ικαρία, Κάσο, Μήλο, Λευκάδα, Λήμνο, Ορεστιάδα, Σαμοθράκη, Σητεία και Φούρνους, μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων.

Πρόκειται για ένα έργο που μιλά για την κατάχρηση της εξουσίας, την κοινωνική ανισότητα, αλλά και για τη δικαιοσύνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, την ελπίδα και το δικαίωμα κάθε ανθρώπου, και ιδιαίτερα των παιδιών, στο όνειρο. Για τη δύναμη της φαντασίας που αποτελεί καταφύγιο και λημέρι όλων μας. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Βαγγέλης Αμπατζής, Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Δικαίος, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Άννα Κλάδη, Αθανασία Κουρκάκη, Μάριος Κρητικόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντέας, Αθηνά Μουστάκα, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Τζένη Παρασκευαϊδου, Γιώργος Πατεράκης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, ενώ παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί Νίκος Καρύδης, Αλέξης Κωτσόπουλος και Βασίλης Παναγιωτόπουλος.

Το βιβλίο «Ο πρίγκιπας κι ο φτωχός» του Μαρκ Τουέιν, του πατέρα της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας σύμφωνα με τον  Έρνεστ Χέμινγουεϊ, πρωτοκυκλοφόρησε το 1881 και αποτέλεσε αγαπημένο ανάγνωσμα γενεών και γενεών, ενώ, παράλληλα, γνώρισε πολλές διασκευές για το θέατρο, τον κινηματογράφο, ακόμα και για τα κινούμενα σχέδια. O ίδιος ο συγγραφέας το χαρακτήρισε ως «μια ιστορία για νέους κάθε ηλικίας».

Το πρόγραμμα «Εθνικό Θέατρο απευθείας» που δημιουργήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο, με κοινή διάθεση εξωστρέφειας, δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών να παρακολουθήσουν –σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι δήμοι– παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας σύνδεση και με ελεύθερη είσοδο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)