to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 19.09.2017

Μ.Λ.

Πολιτική

Ο Πρετεντέρης για το «κενό» του Μητσοτάκη

Ο Γ. Πρετεντέρης στη στήλη του στα σημερινά «Νέα» σφάζει με το γάντι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ


Θα αναμέναμε από τον Γιάννη Πρετεντέρη να είναι διθυραμβικός στην αποτίμηση της παρουσίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αν κρίνουμε από τον τρόπο που αντιμετωπίζει έως τώρα τη γαλάζια παράταξη. Όμως, τα πράγματα δεν είναι απολύτως έτσι, απλά κι ανέφελα.

Ο Γ. Πρετεντέρης στη στήλη του στα σημερινά «Νέα» σφάζει με το γάντι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα μας ενημερώνει ότι περίμενε «να κάτσει λίγο η σκόνη της ΔΕΘ για vα κάνουμε την καθιερωμένη σύγκριση Tσίπρα - Μητσοτάκη».
Εν μέσω, λοιπόν, των καθιερωμένων αντιπολιτευτικών σχολίων για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο δημοσιογράφος ασκεί κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο Μητσοτάκης παρουσίασε κάτι που μοιάζει με σχέδιο» γράφει και συνεζίζει την κριτική του αναφέροντας ότι το σχέδιο «έχει ένα βασικό κενό: τον δημοσιονομικό χώρο».
«Αν η λύση είναι ανάπτυξη με επενδύσεις χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι ο μέσος χρόνος απόδοσης μιας επένδυσης (σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ) είναι τρία με πέντε χρόνια. Ακόμα δηλαδή κι αν μια επένδυση έγινε χθες θα αποδώσει κάπου ανάμεσα στο 2021 και το 2023 - πάρτε καλύτερα το δεύτερο σενάριο, Ελλάδα είμαστε...» αναφέρει, για να καταλήξει στο ρητορικό ερώτημα και το όχι και τόσο αισόδοξο συμπέρασμα: «Και τι θα κάνουμε έως τότε; Η χώρα θα βουλιάξει όποιος κι αν την κυβερνά».
Προτείνοντας ανατροπή της σημερινής δημοσιονομικής πολιτικής, ο Γ. Πρετεντέρης,  αναφέρεται στην ανάγκη για «δραστική μείωση φόρων και εισφορών που θα επιτρέψει την αύξηση των εισοδημάτων που (μαζί με τον τουρισμό) μπορεί να τονώσει την κατανάλωση και την ανάπτυξη έως ότου αρχίσουν να αποδίδουν οι επενδύσεις», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «άλλος δρόμος δεν .υπάρχει, ούτε μπορεί να εφευρεθεί».
 
Το «καρφί» περί δανειστών
Ο αρθρογράφος φτάνει και στο διά ταύτα, σε αυτό που τόσες φορές έχουμε ακούσει, άλλωστε, από τα χείλη «γαλάζιων» στελεχών...
«Για να βαδίσει τον δρόμο αυτόν μια αυριανή κυβέρνηση πρέπει να συμφωνήσουν οι δανειστές.»
Το κενό του «καλού παιδιού»
«Εδώ είναι το κενό του Μητσοτάκη. Λέει ότι θα τους πείσει με ρήτρες μεταρρυθμίσεων κ.λπ. Καλό κουράγιο. Έως τώρα όμως έχει καταπιεί όλες τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση για μετά το... 2018! Και σε τέτοιες κουβέντες κερδίζουν τα κακά παιδιά. Όχι τα καλά», καταλήγει ο αρθρογράφος, με το βαμβάκι του να στάζει αίμα...
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)