to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:00 | 15.03.2019

Πολιτική

Ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

Σύσσωμος ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος της Ελλάδας καταδικάζει την δολοφονική ακροδεξιά επίθεση σε τεμένη της Νέας Ζηλανδίας, καλώντας σε μάχη κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας


Πρ. Παυλόπουλος: Αποτροπιασμός για την ειδεχθή πράξη τυφλής βίας και θρησκευτικού μίσους σε βάρος αθώων

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, η πρεσβευτής της Ελλάδας στην Καμπέρα, η οποία είναι παράλληλα διαπιστευμένη στη Νέα Ζηλανδία, μετέφερε, προς την γενική κυβερνήτη της χώρας και το λαό της Νέας Ζηλανδίας, τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την ειδεχθή πράξη τυφλής βίας και θρησκευτικού μίσους σε βάρος αθώων πολιτών, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Αλ. Τσίπρας: Είναι καθήκον μας να υποστηρίζουμε την ανεκτικότητα και τη θρησκευτική ελευθερία

Mε ανάρτησή του, στο λογαριασμό του στο Twitter για ευρωπαϊκά-διεθνή θέματα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε το καθήκον να υποστηριχθεί η ανεκτικότητα και η θρησκευτική ελευθερία.

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει «βαθιά σοκαρισμένος από τις πράξεις τρόμου στα τεμένη της Νέας Ζηλανδίας. Είμαστε αλληλέγγυοι με το λαό της Νέας Ζηλανδίας», τονίζει και προσθέτει:

«Είναι καθήκον μας να υποστηρίζουμε την ανεκτικότητα και τη θρησκευτική ελευθερία, και να εκφράζουμε τις φωνές μας ενάντια στον ακροδεξιό εξτρεμισμό και το ρατσιστικό μίσος».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτροπιασμός για την ακροδεξιά επίθεση στη Νέα Ζηλανδία - Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία θα πρέπει να ηττηθούν

Tον αποτροπιασμό του για την ακροδεξιά τρομοκρατική επίθεση σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν λίγο το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία θα πρέπει να ηττηθούν. Η ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως της φυλής, της προέλευσης, της εθνικής ταυτότητας και των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων  είναι μια αδιαπραγμάτευτη αξία. Μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η ειρηνική συνύπαρξη, η Δημοκρατία».

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

K. Μητσοτάκης: Η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, ο ρατσισμός δεν χωρούν σε σύγχρονες κοινωνίες

ΚΚΕ: Οι λαοί να ξεριζώσουν τη ρατσιστική-φασιστική ιδεολογία από τη ρίζα της

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας αλληλεγγύη στον λαό της Νέας Ζηλανδίας για το αποτρόπαιο έγκλημα στα μουσουλμανικά τεμένη στη χώρα. Αυτά τα εγκλήματα δείχνουν που μπορεί να φτάσει η ρατσιστική - φασιστική ιδεολογία και μίσος» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Αυτά πρέπει να αντιπαλέψουν οι λαοί στη ρίζα τους, για να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες» αναφέρει.

Στ. Θεοδωράκης: Αγαπητή πρωθυπουργέ, παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συλλυπητήρια

Με ανάρτηση του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία.

«Στην Ελλάδα, οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που υποφέρουν εξαιτίας της τρομακτικής επίθεσης κατά των τζαμιών στη #Christchurch στη Νέα Ζηλανδία. Αγαπητή Jacinda Ardern (σσ. πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας), παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκφράζουμε τη θλίψη μας και τον έντονο αποτροπιασμό μας για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη θλίψη μας και τον έντονο αποτροπιασμό μας για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση σε μουσουλμανικά τεμένη στη Νέα Ζηλανδία.


Το φρικιαστικό τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή πολλών ανθρώπων σε μια φιλήσυχη και φιλειρηνική χώρα είναι αποτέλεσμα ακραίου  μίσους και φανατισμού και φέρνει στη μνήμη το μακελειό που διέπραξε ο νεοναζί Άντερς Μπρέιβικ στη Νορβηγία το 2011.


Σε κάθε κοινωνία - όπως και στη χώρα μας - θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να εργαζόμαστε για τη διαφύλαξη του αγαθού της ειρηνικής συνύπαρξης και να καταδικάζουμε απερίφραστα και χωρίς τον παραμικρό αστερίσκο οποιασδήποτε ιδεολογικής απόχρωσης, κάθε πράξη βίας».


Ένωση Κεντρώων: Οι πράξεις μίσους, από όπου και αν προέρχονται, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές 

Την οδύνη της για τον θάνατο δεκάδων πολιτών στη Νέα Ζηλανδία εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων.

«Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την οδύνη της για τον θάνατο δεκάδων πολιτών στην Νέα Ζηλανδία από τα χέρια τρομοκρατών. Οι πράξεις μίσους, από όπου και αν προέρχονται, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Νέας Ζηλανδίας», τονίζει η Ένωση Κεντρώων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)