to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 28.03.2022

Πολιτική

Ο Πλεύρης προανήγγειλε πλήρη κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, η Γκάγκα έμεινε με τη διάψευση

Χωρίς πιστοποιητικό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους από 18 Απριλίου ή το πολύ το Μάιο - Η αναπλ. υπ. Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωνε ότι δεν ισχύουν οι πληροφορίες


Νέο επεισόδιο στο επικοινωνιακό σίριαλ για την συνέχιση ή κατάργηση της χρήσης των πιστοποιητικών εμβολιασμού για πρόσβαση στην εστίαση, το λιανεμπόριο και κάθε άλλο χώρο, αποτέλεσαν τα όσα είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «εξετάζεται για την περίοδο του καλοκαιριού (είτε από 18 Απριλίου είτε από το Μάιο) η πρόσβαση τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους να γίνεται χωρίς ανάγκη επίδειξης πιστοποιητικού, συνολικά για το καλοκαίρι. Είναι κάτι που θα τύχει πολύ συγκεκριμένης συζήτησης στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων».

Η συγκεκριμένη δήλωση επιβεβαιώνει τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν οκτώ ημέρες ο Γκίκας Μαγιορκίνης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ότι τα πιστοποιητικά θα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται για είσοδο σε χώρους εστίασης, λιανεμπορίου κτλ. πιθανώς «στους επόμενους έναν με δύο μήνες ... 50%-50% πριν από το Πάσχα να συμβεί αυτό, ίσως την Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε».

Δημιουργεί ωστόσο ερωτηματικά για το είδος της συνεργασίας του υπουργού Υγείας με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, που είχε σπεύσει την περασμένη Πέμπτη να διαψεύσει τον κ. Μαγιορκίνη, λέγοντας ότι «δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο» και ότι ο τελευταίος δεν είναι στέλεχος της κυβέρνησης. Όπως φαίνεται ωστόσο, είναι η κα Γκάγκα που δεν ενημερώνεται πλήρως ή έγκαιρα για τις πολιτικές του υπουργείου στο οποίο είναι αναπληρώτρια υπουργός...

Κατά τα λοιπά, ο κ. Πλεύρης επαναβεβαίωσε ότι από 15 Απριλίου αναστέλλεται το μέτρο του μηνιαίου διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ σε όσους άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, βάσει της τότε επιδημιολογικής κατάστασης. «Όλα τα μέτρα που τώρα θα μπουν σε αναστολή ... θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο. Δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων, αλλά για αναστολή, βάσει της επιδημιολογικής εικόνας και του καλοκαιριού».

Ανέφερε επίσης ότι την Τετάρτη ψηφίζεται η διάταξη για το μέτρο επέκτασης της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, «θα παραμείνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου, μέχρι το τέλος του χρόνου. Δεν επιστρέφουν στο ΕΣΥ. Όσο υπάρχει η πανδημία, για να μπορεί υγειονομικός να εργαστεί στο χώρο θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος», όπως είπε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)