to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 21.01.2022

Πολιτισμός

Ο πιανίστας Ζαν Λουί Στόυερμαν συναντά την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο

Ο Βραζιλιάνος πιανίστας Ζαν Λουί Στόυερμαν, ένας στοχαστικός σολίστ με αξιοζήλευτες διεθνείς συνεργασίες και μακρά πορεία στις μεγαλύτερες συμφωνικές αίθουσες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ιαπωνίας, συναντά την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον καταξιωμένο Λουκά Καρυτινό, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στις 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Ο διακεκριμένος βιρτουόζος θα ερμηνεύσει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα του Ρόμπερτ Σούμαν, το ένα και μοναδικό που έγραψε ο μεγάλος συνθέτης για το συγκεκριμένο μουσικό όργανο. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, το αγαπημένο αθηναϊκό σύνολο θα παρουσιάσει την αριστοτεχνική Συμφωνία αρ. 6 σε λα μείζονα του 'Αντον Μπρούκνερ.

Πριν τη συναυλία (ώρα 19:30, Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου 1), έχει προγραμματιστεί δωρεάν εισαγωγική ομιλία του συνθέτη Χαράλαμπου Γωγιού για τους κατόχους εισιτηρίων. Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο «Μεγάλοι Ερμηνευτές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών» και αποτελεί συμπαραγωγή με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Τιμές εισιτηρίων: από 9 έως 50 ευρώ.

Masterclass με τον Ζαν Λουί Στόυερμαν

Το Μέγαρο διοργανώνει μια σειρά masterclasses από κορυφαίους σολίστ, τους οποίους φιλοξενεί φέτος και στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα. Απευθύνονται σε νέους μουσικούς, αποφοίτους ή τελειόφοιτους ωδείων και ανώτατων μουσικών τμημάτων, που επιθυμούν να εμβαθύνουν στα μυστικά της ερμηνείας και της τεχνικής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν κοντά σε σπουδαίους καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα και να επωφεληθούν από τη γνώση και την πείρα τους. Τα masterclasses είναι ανοικτά και σε ακροατήριο.

To Σάββατο 5 Φεβρουαρίου από τις 11:00 έως τις 12:00 διοργανώνεται masterclass με τον Ζαν Λουί Στόυερμαν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτίο προτεραιότητας κατόπιν ηλεκτρονικής κράτησης από 28/1. Απαραίτητη η προσέλευση 30 λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματος. Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους μουσικούς: 210 7282728.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)