to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Πατούλης «παρακολουθεί» τη Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη

Ο περιφερειάρχης Αττικής θέλει να γνωρίζει όσα γράφονται στα media για την πρώην σύζυγό του - Αποκαλύφθηκε κατά την ανανέωση της σύμβασης υπηρεσιών ηλεκτρονικής αποδελτίωσης με εξωτερικό συνεργάτη, ύψους 23.000 ευρώ, ότι στη λίστα ενδιαφέροντος υπήρχε και ένα πρόσωπο άσχετο με τον θεσμό και τις δραστηριότητες της Περιφέρειας Αττικής, η Πατούλη-Σταυράκη Μαρίνα


Κυβερνήσεις παρακολουθούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν πολίτες, δημοσιογράφους και τις πηγές τους. Και ένας πολιτικός θέλει να… παρακολουθεί την πρώην σύζυγό του ή, καλύτερα, όσα γράφονται γι’ αυτήν σε εφημερίδες, ιστοσελίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και όσα λέγονται σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Μπορεί να μη χρησιμοποιεί συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως το περιβόητο λογισμικό «Predator», αλλά επιθυμεί να αξιοποιήσει τα θεσμικά όργανα που διοικεί και τον πιο «παραδοσιακό» τρόπο της αποδελτίωσης ειδήσεων και δημοσιευμάτων.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής έμειναν έκπληκτα, όταν στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος τέθηκε προς έγκριση η ανανέωση της σύμβασης υπηρεσιών ηλεκτρονικής αποδελτίωσης με εξωτερικό συνεργάτη. Πρόκειται συνοπτικά για υπηρεσίες υποβοήθησης των Γραφείων Τύπου που λειτουργούν σε πολιτειακούς και διοικητικούς φορείς, με τις οποίες παρακολουθείται, καταγράφεται και αποτυπώνεται σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο η επικαιρότητα που αναφέρεται ή γενικά ενδιαφέρει τον εκάστοτε φορέα.

Αυτή η υπηρεσία απαιτεί την παρακολούθηση της επικαιρότητας «ασταμάτητα, σε πραγματικό χρόνο και σε εικοσιτετράωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο» -αν λάβουμε υπόψη την επιχειρηματολογία του εισηγητικού εγγράφου που προωθήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας-, κάτι που ενίοτε ξεπερνά τις δυνατότητες ενός Γραφείου Τύπου, με αποτέλεσμα πολλοί δημόσιοι φορείς να ζητούν τη συνδρομή ιδιωτικών εταιρειών.

Στην περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής, η σχετική σύμβαση οδεύει προς τη λήξη της και η περιφερειακή αρχή θέλησε να την ανανεώσει εγκαίρως. Αυτό που προκάλεσε έκπληξη σε ορισμένα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι ότι η λίστα με τη θεματολογία και τα ονόματα ενδιαφέροντος συμπεριλάμβανε και ένα πρόσωπο άσχετο με τον θεσμό και τις δραστηριότητες της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αυτοτελούς Γραφείου Τύπου -που υπάγεται στον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη- μαζί με άλλες θεματικές ενότητες «θα θέλαμε να παρακολουθούμε και αναφορές στα παρακάτω ονόματα: (…) Πατούλη-Σταυράκη Μαρίνα (…)», όπως ονομάζεται η πρώην σύζυγος του περιφερειάρχη, η οποία μάλιστα αναγράφεται στη λίστα πάνω ακόμα και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, και συγκεκριμένα τους Μ. Βορίδη και Στ. Πέτσα, ή τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μ. Γραφάκο.

Η καταγραφή αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Χαρακτηριστική η αντίδραση του Δ. Κατσικάρη, περιφερειακού συμβούλου με την παράταξη του Γ. Σγουρού, που δήλωσε στο σώμα: «Ουσιαστικά το Γραφείο Τύπου θέλει να παρακολουθεί επακριβώς όσα γράφονται στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης για ένα πρόσωπο άσχετο με τη δράση της Περιφέρειας Αττικής, όπως είναι η κυρία Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, γεγονός πρωτοφανές, απαράδεκτο και καταδικαστέο».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ν. Πέππας δήλωσε άγνοια για τη συμπερίληψη του συγκεκριμένου ονόματος στη λίστα. Μέλη της αντιπολίτευσης θεωρούσαν ορατό το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί το όνομα της κ. Σταυράκη από την τελική δημοσιευμένη απόφαση, όμως σε κάθε περίπτωση οι προθέσεις αναδεικνύουν τη νοοτροπία της διοίκησης Πατούλη: ιδιοποίηση του θεσμού της Περιφέρειας Αττικής και των οργάνων της κατά το δοκούν και με ανεπανάληπτη αμετροέπεια.

Τι άλλο περιλαμβάνει η θεματολογία που καλείται να παρακολουθεί η εταιρεία αποδελτίωσης; Στις λέξεις-κλειδιά περιλαμβάνονται: ΧΥΤΑ, ΕΔΣΝΑ Πολιτική Προστασία, διαχείριση απορριμμάτων, καύση (σ.σ. απορριμμάτων προφανώς), ΣΔΙΤ, βιοαπόβλητα, ρέματα, υπουργεία και υπουργοί, αλλά και θεματικές ενότητες που αφορούν άλλες ιδιότητες του κ. Πατούλη, όπως αυτή του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του προέδρου του ΕΛΙΤΟΥΡ (συμβούλιο για τον «Ελληνικό Ιατρικό Τουρισμό»). Ενδεικτικά: ΙΣΑ, τουρισμός Υγείας, πρωτοβάθμια Υγεία, προσυμπτωματικός έλεγχος. Οι δε κωδικοί για τον Δήμο Αμαρουσίου και την ΚΕΔΕ αναδεικνύουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του περιφερειάρχη για τις εξελίξεις στους φορείς που διοίκησε στο παρελθόν.

Η δαπάνη για την ανανέωση της σύμβασης αποδελτίωσης υπολογίζεται στα 23.000 ευρώ. Χρήματα των φορολογουμένων φυσικά!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)