to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:32 | 07.09.2018

Κοινωνία

Ο Πατούλης κατηγορείται για «ρουσφέτι» υπέρ ιδιωτικής οφθαλμοχειρουργικής κλινικής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ για ρουσφέτι υπέρ ιδιωτικής οφθαλμοχειρουργικής κλινικής


Για παράβαση καθήκοντος από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση κατηγορείται ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, καθώς ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προστάτευε «στενά» την ιδιωτική οφθαλμολογική κλινική που διενεργούσε παράνομα χειρουργικές επεμβάσεις, παρά τις αντίθετες οδηγίες του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ για ρουσφέτι υπέρ ιδιωτικής οφθαλμοχειρουργικής κλινικής. Ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση έχει ασκήσει ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γ. Πατούλη και 7 μελών του Δ.Σ. του ΙΣΑ. Πρόκειται για δίωξη που ασκήθηκε έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το δικαστήριο έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να απολογηθούν για μια σειρά ενεργειών που διατήρησαν σε λειτουργία για τη συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική. Μεταξύ άλλων απέρριψαν καταγγελίες εναντίον της, προσπέρασαν πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) και ακόμη ερμήνευσαν την ισχύουσα νομοθεσία κατά το δοκούν, ασχέτως εάν την ίδια στιγμή άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας έπαιρναν σαφή αντίθετη θέση, σύμφωνα πάντα με το κείμενο της εισαγγελικής παραγγελίας που βρίσκεται στη διάθεση της «ΕΦ.ΣΥΝ.».

Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα, χαρακτηριστική είναι η αναφορά του κειμένου για «αδικαιολόγητη εμμονή» του κ. Πατούλη και λοιπών μελών του Δ.Σ. του ΙΣΑ «στη συνέχιση λειτουργίας της εταιρίας».

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ σχετικά με το δημοσίευμα της «ΕΦ.ΣΥΝ.»:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)