to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:53 | 06.07.2022

Πολιτική

Ο Πατούλης κάνει τα πάντα ώστε να μην συζητηθεί δια ζώσης ο ΠΕ.Σ.Δ.Α.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αναβλήθηκε με ευθύνη της Διοίκησης Πατούλη, που θέλει πάση θυσία να αποφύγει τις αμιγώς δια ζώσης συνεδριάσεις, τόσο λόγω οριακής πλειοψηφίας της όσο και της συζήτησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων Αττικής.


Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι χθες, 41 λεπτά από την ανακοίνωση για αναβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις εννιά η ώρα το βράδυ, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έσπευδε να προσκαλέσει τους Περιφερειακούς Συμβούλους σε «Ημερίδα ενημέρωσης για τον ΠΕΣΔΑ», η οποία, «θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας e: Presence.gov.gr την επόμενη Τετάρτη 13/7/2022 και ώρα 15:30″.

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια με τη σημερινή αναβολή, ωστόσο οι δημοκρατικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Γιατί η λειτουργία του αντιπροσωπευτικού οργάνου της Περιφέρειας δεν μπορεί να μετατραπεί σε τσιφλίκι κανενός.

Η επιλεκτική νομιμότητα της Διοίκησης Πατούλη για τις συνεδριάσεις του ΠΕ.ΣΥ

Στις 04 Ιουλίου 2022, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνοντάς τους ότι λόγω αρκετών κρουσμάτων covid-19 και «ανησυχιών που έχουν εκφραστεί στο Προεδρείο από συναδέλφους που δεν επιθυμούν το συγχρωτισμό τους στις πολύωρες συνεδριάσεις του Σώματος και υπό το πρίσμα της υπ’ αρ.78 Εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ. με θέμα «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού – Χορήγηση κανονικών αδειών κατά την καλοκαιρινή περίοδο και άλλα θέματα», η ορισθείσα για την Τετάρτη, 6/7/2022, συνεδρίαση του Σώματος θα λάβει χώρα υβριδικά, ήτοι δια ζώσης και δη στον οριζόμενο στην οικεία Πρόσκληση τόπο για όσους εκ των Περιφερειακών Συμβούλων το επιθυμούν και μέσω τηλεδιάσκεψης για τους λοιπούς, που δεν το επιθυμούν».

Ωστόσο, μετά την ψήφιση του ν. 4940/2022 και συγκεκριμένα του άρθρου 48, καταργήθηκε η δυνατότητα συνεδρίασης των Περιφερειακών Συμβουλίων με τηλεδιάσκεψη. Άρα η συνεδρίαση κατά τον τρόπο που ανέφερε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι πλέον μη νόμιμη. Στο τέλος του μηνύματός του, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέφερε ότι: «Επισημαίνεται ότι τη δυνατότητα συνεδρίασης του Σώματος με τον ως άνω τρόπο επιβεβαίωσε σε προφορική επικοινωνία που είχε σχετικώς με τον Περιφερειάρχη, κ. Γεώργιο Πατούλη, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Βορίδης«. Αυτός είναι ο τρόπος που η διοίκηση Πατούλη αντιλαμβάνεται την νομιμότητα, την «τηλεφωνική επικοινωνία» και όχι την νομοθετική οδό.

Μία μέρα πριν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλαδή στις 05.07.2022 και ώρα 21:06, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξέδωσε Ανακοίνωση ότι «ενόψει αντικρουόμενων απαντήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών επί του ζητήματος της δυνατότητας συνεδρίασης του Σώματος με μεικτό / υβριδικό τρόπο, αλλά και των αρκετών κρουσμάτων νόσησης συναδέλφων από COVID-19, με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας των συμμετεχόντων αιρετών, υπηρεσιακών και πολιτών και την εγκυρότητα της διαδικασίας, αναβάλλεται η προγραμματισθείσα για αύριο, 6/7, 14η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής».

Μέσα σε μία ημέρα η “τηλεφωνική” επίλυση του προβλήματος της νομιμότητας της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετετράπη σε “αντικρουόμενες απαντήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών”.

Της αναβολής είχε προηγηθεί στις 01.07.2022 συμπληρωματική Πρόσκληση που περιλάμβανε την Επερώτηση της Δύναμης Ζωής για τις δαπάνες Πολιτικής Προστασίας για τις “Διόλου τυχαίες απευθείας αναθέσεις της Διοίκησης Πατούλη για την Πολιτική Προστασία Ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ”, καθώς ο Πρόεδρος είχε παραλείψει να την εντάξει στην Ημερήσια Διάταξη. Κάτι που έπραξε μετά από έγγραφη διαμαρτυρία της Παράταξης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)