to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:04 | 10.05.2019

Κοινωνία

«Ο Πάπας δεν έχει ξεχάσει το προσφυγικό ζήτημα»: Οι επισκέψεις της αντιπροσωπείας του Βατικανού στη Λέσβο

«Ο Πάπας Φραγκίσκος τρία χρόνια μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο δεν έχει ξεχάσει το προσφυγικό ζήτημα, θέλει να μιλήσει γι' αυτό και η φωνή του να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο" δήλωσε ο καρδινάλιος Κόνραντ Κραγιέφσκι, μέλος της αντιπροσωπείας του Βατικανού που επισκέπτεται το νησί


 Τη Λέσβο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Βατικανού σε υψηλό επίπεδο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο, σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, για λογαριασμό του Πάπα. «Ο Πάπας Φραγκίσκος τρία χρόνια μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο δεν έχει ξεχάσει το προσφυγικό ζήτημα, θέλει να μιλήσει γι' αυτό και η φωνή του να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο" δήλωσε ο καρδινάλιος Κόνραντ Κραγιέφσκι, μέλος της αντιπροσωπείας

   Την αντιπροσωπεία, εκτός από τον καρδινάλιο Κραγιέφσκι, «Ελεημοσυνάριο» του Πάπα και υπεύθυνο της «Παπικής φιλανθρωπίας», ο αρχιεπίσκοπος του Λουξεμβούργου και πρόεδρος των Ιερών Συνόδων της Ευρώπης Ζαν Κλοντ Ολέριτς και ο αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών και πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος. Μαζί τους ήταν αντιπροσωπεία της Κοινότητας Sant' Egidio, η Μαρία Αλβέρτη γενική διευθύντρια της «Κάριτας Ελλάς», η Τάνια Ζβακ της Διεθνούς Καθολικής Επιτροπής για τη μετανάστευση και πολλοί εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης του Βατικανού.

   Την Τετάρτη, η αντιπροσωπεία του Βατικανού επισκέφθηκε τον καταυλισμό της Μόριας και ενημερώθηκε από τον διευθυντή της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Ανδρέα Γκουγκούλη. Χθες Πέμπτη, η μέρα ξεκίνησε νωρίς το πρωί με θεία λειτουργία στην καθολική Εκκλησία της οδού Ερμού. Ακολούθησε επίσκεψη στη Μόρια, όπου και ξεναγήθηκε στο εσωτερικό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης από τον διευθυντή του Γιάννης Μπαλμακάκη.

   «Ο Πάπας Φραγκίσκος τρία χρόνια μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο δεν έχει ξεχάσει το προσφυγικό ζήτημα, θέλει να μιλήσει γι' αυτό και η φωνή του να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για να υποδεχθεί κόσμο όλη η Ευρώπη. Να ανοίξουν οι πόρτες των Ευρωπαϊκών χωρών στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η Καθολική Εκκλησία είναι έτοιμη να υποδεχθεί πρόσφυγες και να τους φιλοξενήσει» τόνισε ο καρδινάλιο Κόνραντ Κραγιέφσκι, στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με τον κ. Μπαλμπακάκη. Ο κ. Μπαλμπακάκης προσέφερε στην αντιπροσωπεία του Πάπα ένα ξυλόγλυπτο κιβώτιο από παλέτες, κατασκευασμένο στα εργαστήρια του ΚΥΤ όπου μαθητεύουν νεαροί πρόσφυγες. Ας σημειωθεί ότι στο ΚΥΤ για τους πρόσφυγες λειτουργεί πλέον και σχολή μαγειρικής. Η αντιπροσωπεία βρέθηκε και στον Καρά Τεπέ και ξεναγήθηκε ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του Σπύρο Μυρογιάννη.

   Χθες, τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, προσκύνησαν στον ναό του Αγίου Θεράποντα σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης και είχαν συναντήσεις με οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε ζητήματα αντιμετώπισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)